Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών
Απρ 18 2018

Για 8η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε στο Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης ένα ακόμα Food Festival στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Μέρας Γλωσσών στις 26 Σεπτεμβρίου. Η πρωτότυπη αυτή ιδέα περιλαμβάνει την προετοιμασία και το μαγείρεμα παραδοσιακών φαγητών προερχόμενων από τις χώρες Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, καθώς στόχος των ξένων γλωσσών που διδάσκονται στο σχολείο είναι τα παιδιά να έρχονται σε επαφή και με πολιτιστικά στοιχεία των χωρών αυτών. Αφού, λοιπόν, μάθουν τα παιδιά τις σχετικές φράσεις, διαλόγους και συνταγές μαγειρικής, στήνονται στο δασάκι του σχολείου τρεις πάγκοι με τα φαγητά που έχουν ετοιμάσει οι μαθητές της Ε’ τάξης. Τα παιδιά χωρίζονται σε σερβιτόρους και πελάτες και οι παραγγελίες ξεκινούν στην ξένη γλώσσα πάντα!

 Στο διάλειμμα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα νόστιμα εδέσματα των ξένων χωρών και οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου αρκεί βέβαια να μιλούν σε κάθε πάγκο την αντίστοιχη γλώσσα. Κοινός τόπος για όλους  τους μαθητές είναι η διαφύλαξη  της σειράς προτεραιότητας  και ο σεβασμός στους μικρότερους μαθητές της Α΄τάξης, ειδικά για τους οποίους σερβίρονται εδέσματα στο δικό τους χώρο αύλησης.

Παράλληλα με τη δράση της Ε’ τάξης πραγματοποιήθηκαν και φέτος βιντεο-προβολές και γλωσσικά παιχνίδια στην ΣΤ’ τάξη και καλλιτεχνικές συνθέσεις τρίγλωσσων ταμπλό με καθημερινές  φράσεις για τους μαθητές της Δ’ τάξης.

 

Την προετοιμασία για τις εκδηλώσεις είχαν και φέτος οι καθηγήτριες ξένων γλωσσών του σχολείου κκ. Βαρδάκη, Πλακίδα, Ψωματάκη, Φιλιππίδου, Γεροντίδου, Σίσκου, Γερασοπούλου, και Σιγανίδου.