Ολοκλήρωση 1ης φάσης επιμορφωτικών τηλεκπαιδεύσεων για την ευρωπαϊκή δράση eTwinning για το 2021-2022 (eTwinning Ambassadors)
Δεκ 22 2021

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση τηλεκπαιδεύσεων / διαδικτυακών σεμιναρίων για την ευρωπαϊκή δράση eTwinning, η οποία διοργανώθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης eTwinning σε συνεργασία με τους Πρεσβευτές eTwinning (eTwinning Ambassadors) για το σχολικό έτος 2021-2022.

Στο πλαίσιο αυτό, η καθηγήτρια Αγγλικών του Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης  και πρέσβειρα eTwinning Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ. Αικατερίνη Κυριακίδου σε συνεργασία με την πρέσβειρα eTwinning Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Τριανταφυλλιά Σύβακα, πραγματοποίησαν τέσσερις τηλεκπαιδεύσεις για εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να συμμετέχουν στη δράση αυτή. Προτεραιότητα για την συμμετοχή στα διαδικτυακά σεμινάρια δόθηκε σε εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες των περιοχών ευθύνης των πρεσβευτών, ωστόσο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί σχολικών μονάδων και άλλων περιοχών της Ελλάδας.

Πραγματοποιήθηκαν οι εξής τηλεκπαιδεύσεις διάρκειας 2 ωρών η καθεμία:

  • 11/11/2021 «eTwinning – Η Κοινότητα των Σχολείων της Ευρώπης»  (για   εκπαιδευτικούς μη εγγεγραμμένους στο eTwinning)
  • 12/11/2021 «Παρουσίαση του eTwinning Live» (για αρχάριους και προχωρημένους εγγεγραμμένους εκπαιδευτικούς στο eTwinning)
  • 7/12/2021 «Γνωριμία με το νέο Twinspace» (για προχωρημένους εκπαιδευτικούς στο eTwinning)
  • 14/12/2021 «Πώς να αποκτήσετε την ετικέτα  eTwinning School Label» (για προχωρημένους εκπαιδευτικούς στο eTwinning που θέλουν να αιτηθούν για το σχολείο τους την ‘Eτικέτα Σχολείου eTwinning’)

Ευχόμαστε θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς Α’βάθμιας & Β’ βάθμιας εκπαίδευσης που συμμετείχαν στις τηλεκπαιδεύσεις αυτές, ανάμεσα στους οποίους ήταν και πολλοί εκπαιδευτικοί των Αρσακείων Σχολείων, και καλή δύναμη στο έργο τους.