Ίδρυση έργου eTwinning “Tell Tale Land”
Νοέ 6 2022

Το Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης συμμετέχει  κατά το σχολικό έτος 2022-2023 στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων eTwinning με ένα πολύ ενδιαφέρον συνεργατικό έργο μέσα από το μάθημα των Αγγλικών, με τον τίτλο «Tell Tale Land».

Πρόκειται για ένα έργο που έχει ιδρύσει το σχολείο μας σε συνεργασία με ένα σχολείο από τη Σλοβακία και στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές τής Ε’ τάξης τού σχολείου μας. Στο έργο αυτό που θα ολοκληρωθεί στο τέλος τής φετινής σχολικής χρονιάς οι μαθητές μας συνεργάζονται με συνομήλικους μαθητές από 9 σχολεία της Ευρώπης: από την Κροατία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Λετονία, την Ιταλία και τη Σλοβακία.

Τα έργα eTwinning προωθoούν τη συνεργασία των λαών και τη σημαντικότητα εκμάθησης των ξένων γλωσσών. Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι οι μαθητές δουλεύοντας συνεργατικά να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες στην καθημερινή ζωή: γλωσσικές, ψηφιακές, κοινωνικές, επικοινωνιακές.

Μέσα από το έργο αυτό οι μαθητές θα ασχοληθούν με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Αφού γνωρίσουν γνωστά παραδοσιακά παραμύθια και χαρακτήρες από τις διαφορετικές χώρες της Ευρώπης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα αντιμετωπίσουν μια μεγάλη πρόκληση! Θα δημιουργήσουν συνεργατικά το δικό τους παραμύθι, θα κάνουν την εικονογράφησή του και θα το μετατρέψουν σε ηλεκτρονικό βιβλίο που θα εκδοθεί.

Στο eΤwinning έργο που ίδρυσε και συντονίζει η καθηγήτρια αγγλικών κ. Κατερίνα Κυριακίδου συμμετέχουν με τα τμήματά  τους και οι υπόλοιπες καθηγήτριες Αγγλικών τής Ε’ τάξης, κ. Έλσα Πλακίδα, κ. Χριστίνα Σίσκου, κ. Πόπη Γεροντίδου και η κ. Δέσποινα Βαρδάκη.