eTwinning “Tell Tale Land” – Δράση στα Εικαστικά
Μαρ 13 2023

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ΄ και Δ΄ τάξεων του Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν στο e-twinning έργο που υλοποιεί η Ε΄ τάξη σε συνεργασία με άλλα οκτώ σχολεία της Ευρώπης και έχει τίτλο «Tell Tale Land».

Τον μήνα Φεβρουάριο δημιούργησαν υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας των εικαστικών κ. Μαρίας Φουντά, έργα τέχνης που απεικονίζουν στιγμιότυπα από τα ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια και κατασκευάζουν αντικείμενα των ηρώων των παραμυθιών από πηλό.

Τα έργα αυτά, πρόκειται να προστεθούν στην έκθεση που θα διαμορφώσουν ειδικά για το project αυτό οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Ε’ τάξης. Με την ενισχυτική συμμετοχή τους στην ευρωπαϊκή αυτή σύμπραξη των σχολείων, τα παιδιά αποκομίζουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.