Συμμετοχή στο Προεδρείο του 8ου Πανελλήνιου Συνέδριου eTwinning
Φεβ 28 2023

Η καθηγήτρια Αγγλικών του Αρσάκειου Δημοτικού Θεσσαλονίκης και Πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Δράσης eTwinning κ. Αικατερίνη Κυριακίδου συμμετείχε στο προεδρείο του 8ο Πανελλήνιου Συνεδρίου eTwinning για τα συνεργατικά προγράµµατα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ο τίτλος του Συνεδρίου ήταν: «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στα Συνεργατικά Σχολικά Προγράµµατα στην Πρωτοβάθµια και ∆ευτεροβάθµια Εκπαίδευση».

Το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 17, 18 και 19 Φεβρουαρίου 2023. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, στις 17 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε μαζί με τις κεντρικές ομιλίες και η πανηγυρική τελετή βράβευσης των νικητών του 16ου Εθνικού Διαγωνισμού eTwinning. Την επόμενη ημέρα, στις 18 Φεβρουαρίου, παρουσιάστηκαν επιστημονικές εργασίες και ανακοινώσεις εκπαιδευτικών που αφορούσαν στην υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων συνεργατικού χαρακτήρα, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν πολλά εργαστήρια (workshops) βιωματικού χαρακτήρα.

Την τελευταία ημέρα του Συνεδρίου, στις 19 Φεβρουαρίου, μετά τις κεντρικές προσκεκλημένες ομιλίες ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα την «Εκπαίδευση και Καινοτομία» με τη συμμετοχή ειδικών προσκεκλημένων.