Η Ε’ τάξη στην Ισπανία με το Erasmus+
Απρ 21 2022

Όταν ένα σχολείο, το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, έχει εκπαιδευτικούς εμπνευσμένους, ακούραστους, ικανούς που έχουν ως βασική τους αρχή το καλό τού παιδιού και συνεπακόλουθα τής κοινωνίας, προσφέρουν συνεχώς, άοκνα και ουσιαστικά στην Παιδεία.

11 μικροί μαθητές και μαθήτριες τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης βρέθηκαν για μια αξέχαστη εβδομάδα Erasmus+ από την Κυριακή 3 Απριλίου έως την Κυριακή 10 Απριλίου 2022  στο πρότυπο σχολείο CEIP VADORREY, στη Σαραγόσα της Ισπανίας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διαπίστευσης που έχει λάβει το σχολείο μας για τα έτη 2021 – 2027, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα του Εrasmus+.

Παιδιά 11 μόλις ετών φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες στην Ισπανία και παρακολούθησαν μαθήματα στο ισπανικό Δημοτικό Σχολείο με συνομηλίκους τους και από την Ιταλία.

Μαθήματα ζωής για σύγχρονα θέματα όπως: ειρήνη, κλίμα, δικαιοσύνη, ισότητα, υγεία, φτώχεια, περιβάλλον, ανακύκλωση, κοινωνικό καλό, ευημερία, συνεργασία, συνύπαρξη.

Δάσκαλοι από Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα αντάλλαξαν καλές διδακτικές πρακτικές και παιδαγωγικές προσεγγίσεις. Δούλεψαν για την  αειφόρο ανάπτυξη των λαών, έθεσαν τις βάσεις για ειρηνική συνύπαρξη με σεβασμό στο συνάνθρωπο και στη φύση.

Γιατί αν δεν το κάνει το σχολείο, τότε ποιος;

Την αποστολή συνόδευσαν η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Θεοδώρα Κωνσταντινίδου, η συντονίστρια τής παιδαγωγικής ομάδας τού Erasmus + κ. Έλσα Πλακίδα, η δασκάλα τής Ε’ τάξης κ. Χριστίνα Καλούδη και ο καθηγητής Πληροφορικής κ. Ιωάννης Βασιλειάδης. 

Η αξέχαστη αυτή εμπειρία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τον καθοριστικό ρόλο τής συντονίστριας τής παιδαγωγικής ομάδας Erasmus + κ. Έλσας Πλακίδα, η οποία την οραματίστηκε, την οργάνωσε και την έκανε πραγματικότητα.

Πολύτιμοι φυσικά οι κ. Χριστίνα Καλούδη και ο κ. Ιωάννης Βασιλειάδης που συνόδεψαν, καθώς και όλοι οι συνάδελφοι που εργάστηκαν στο σχολείο για τον ίδιο σκοπό!

 

Πατώντας την παρακάτω εικόνα, μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από την επίσκεψη.