Εκπαιδευτική δράση στα γαλλικά: «En avant la musique!»
Απρ 30 2018

Το τμήμα της Ζώνης Πολιτισμού της Β΄ τάξης του Σχολείου μας με τίτλο «Γνωριμία με το Γαλλικό Τραγούδι» και με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Σοφία Καρασάββα  συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, στην αίθουσα Allatini, με αφορμή την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής δράσης «En avant la musique!».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές παρουσίασαν το μουσικό βίντεο κλιπ που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς για ένα γνωστό γαλλικό τραγούδι της επιλογής τους. Οι μαθητές εμπνεύστηκαν από τα λόγια του τραγουδιού «SOS» της Γαλλίδας τραγουδίστριας Indila και προσπάθησαν να δώσουν ένα μήνυμα ελπίδας για όλους τους συνομήλικους τους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μέσα από ένα μουσικό βίντεο κλιπ στο οποίο αναδεικνύεται η φιλία, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη.

Στόχος της εκπαιδευτικής δράσης, την οποία οργάνωσε η σχολική σύμβουλος ΠΕ05 Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βαρβάρα Χρυσάφη σε  συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, ήταν η ανάπτυξη πολιτισμικών και διαπολιτισμικών γνώσεων μέσα από το γαλλόφωνο τραγούδι, ο εμπλουτισμός των γλωσσικών δεξιοτήτων μέσα από τους στίχους του τραγουδιού και τη συγγραφή ενός σεναρίου στα γαλλικά και, τέλος, η απόκτηση δεξιοτήτων στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας και της υλοποίησης βίντεο κλιπ.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες Γαλλικών κ. Σοφία Καρασάββα και κ. Ιουλία Γάτσου.