Πασχαλινά έθιμα και παραδόσεις στο Νηπιαγωγείο
Μαΐ 9 2024

Οι μαθητές και μαθήτριες του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης ενόψει της εορτής του Πάσχα γνώρισαν έθιμα και παραδόσεις και έμαθαν για τα θαύματα και τα πάθη του Χριστού.

Επεξεργάστηκαν ιστορίες και παιδικά βιβλία, εικόνες, αγιογραφίες και έργα τέχνης από τη ζωή του Χριστού, τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου και των Βαΐων για να κατανοήσουν τα γεγονότα και τη σημασία του Πάσχα.  

Πλησιάζοντας στη Μεγάλη Εβδομάδα τήρησαν το έθιμο του παραδοσιακού βαψίματος των κόκκινων αυγών, τα οποία πήραν τη θέση τους στην κοτούλα-αυγοθήκη, που κατασκεύασαν τα παιδιά από χρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια εφαρμόζοντας κυκλική οικονομία.

 

Έπαιξαν, όμως, και κυνήγι αυγών στο μάθημα των Αγγλικών με την καθηγήτρια κ. Ελπινίκη Ψωματάκη  και ανακαλύψαν με χαρά όλα τα κρυμμένα αυγά στην αυλή του νηπιαγωγείου.

Επιπλέον νήπια και προνήπια επιδόθηκαν σε χειροτεχνίες, φιλοτέχνησαν πασχαλινές κάρτες γεμάτες χειρόγραφες ευχές και ανοιξιάτικα καλάθια, που γέμισαν με γλυκές εκπλήξεις.

Την τελευταία ημέρα λειτουργίας των Σχολείων πριν από τις διακοπές του Πάσχα, την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 νωρίς το πρωί τα παιδιά επιβιβάστηκαν στα σχολικά λεωφορεία και μετέβησαν στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, όπου εκκλησιάστηκαν και μετέλαβαν για το Πάσχα.