Διττοί Λόγοι σε τηλεοπτική εκδοχή
Απρ 1 2019

Οι απόφοιτοι του Αρσακείου συνεχίζουν τη ρητορική παράδοση

Πριν από μερικές εβδομάδες η COSMOTE TV συγκέντρωσε οχτώ από τις καλύτερες ομάδες ρητορικής και επιχειρηματολογίας στη χώρα, προκειμένου να διαγωνιστούν στο πλαίσιο της νέας εκπομπής του προγράμματός της. Πιο συγκεκριμένα, επρόκειτο για την τηλεοπτική εκδοχή των αγώνων διττών λόγων που πρώτα έφεραν στην ελληνική γλώσσα τα Αρσάκεια Σχολεία το 2001. Οι αγώνες έλαβαν χώρα στη νέα στέγη της Εθνικής Βιβλιοθήκης, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Προπονητής στην τριμελή ομάδα που εκπροσώπησε με επιτυχία τον Ρητορικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, ήταν ο απόφοιτος Άγγελος Εμμανουηλίδης, υποψήφιος διδάκτωρ. Στην ομάδα αυτή, συμμετείχε ως ομιλήτρια η επίσης απόφοιτος Άννα Πεκρίδου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Δημοσίου Δικαίου.

Την Ομάδα του Ρητορικού Ομίλου της Θεσσαλονίκης αποτελούν οι Άννα Πεκρίδου, Σοφία Τελωνάκη, Φίλιππος Κανταρέλλης. Στην φωτογραφία αριστερά η Ομάδα φωτογραφήθηκε με τον Άγγελο Εμμανουηλίδη, ενώ στην επόμενη με τον παρουσιαστή της εκπομπής Μάκη Παπαδημητρίου.

Είναι πάντα μεγάλη χαρά να βλέπουμε τους αποφοίτους μας να διαπρέπουν σε δραστηριότητες με τις οποίες ήρθαν σε πρώτη επαφή κατά τα μαθητικά τους χρόνια στο χώρο του σχολείου. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και επιτυχία στα βήματά τους.