Μεγάλη επιτυχία τού Ομίλου STEM ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ Δημοτικού
Μαρ 17 2023

Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης συνδιοργάνωσαν στο κλειστό γυμναστήριο τον 9ο Περιφερειακό Διαγωνισμό STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas.  

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν εννέα διαγωνιζόμενες ομάδες από το Δημοτικό και το Γυμνάσιο, σε όλες τις κατηγορίες.  Όλες οι ομάδες προπονήθηκαν από εκπαιδευτικούς τού STEM Education Θεσσαλονίκης, που διδάσκει τον Όμιλο STEM & Ρομποτικής στα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης. 

Από το Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης συμμετείχαν τέσσερις ομάδες, δύο στο ποδόσφαιρο 2×2 και δύο στην ανοικτή κατηγορία.

Οι ομάδες τού ποδοσφαίρου, με τα ευφάνταστα ονόματα «Τσιπούρες» και «Messi και Ronaldo», αποτελούμενες από τους μαθητές τής Δ’ τάξης Ορέστη Παπαστεφάνου – Βλάση Σαρηγιάννη και τούς μαθητές τής Γ’ τάξης Κωνσταντίνο Σαρηγιάννη – Χρήστο Μωραΐτη αντίστοιχα, προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Μάλιστα, οι «Τσιπούρες» τερμάτισαν στην πρώτη θέση, με μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους τους.  Προπονήτρια και των δύο ομάδων είναι η κ. Ελίνα Καραγιαννίδου, εκπαιδευτικός τού STEM Education Θεσσαλονίκης.

Στην ανοικτή κατηγορία, το φετινό θέμα ήταν οι «Έξυπνες Πόλεις».  Κάθε ομάδα κλήθηκε να δημιουργήσει μια μακέτα όπου θα περιγράφει ένα τμήμα της πόλης που ονειρεύεται, στην οποία θα περιέχονταν τουλάχιστον 3 αυτοματισμοί, κάνοντας χρήση του kit «Οι πρώτοι μου Αυτοματισμοί», του μικροελεγκτή BBC Micro:bit και της κάμερας.  

Η πρώτη ομάδα, αποτελούμενη από τους μαθητές τής Ε’ τάξης  Στέφανο Ιωαννίδη, Γιώργο Μανωλόπουλο και Σπύρο Ρικούδη, προκρίθηκε στην τελική φάση του διαγωνισμού στην Αθήνα.  Η δεύτερη ομάδα αποτελούμενη από τους μαθητές τής Στ’ τάξης Νικήστρατο Κεραμίδα, Πέτρο Δεσποτόπουλο, Νικόλα Μακράκη – Αλεξανδρόπουλο και Στέργιο Μπίκο, πέρασε στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης και απέσπασε το βραβείο «καλύτερων κατασκευών». Προπονητής και των δύο ομάδων είναι ο κ. Φοίβος-Παναγιώτης Φιλιππίδης, εκπαιδευτικός του STEM Education Θεσσαλονίκης.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους προπονητές!

Καλή επιτυχία στην Αθήνα!