Απόλυτη επιτυχία των μαθητών μας στις εξετάσεις DELF/ΚΠΓ
Σεπ 10 2021

 Συγχαρητήρια στα παιδιά του Γαλλικού Τμήματος και Bonne rentrée!

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες και στους μαθητές του τμήματος Γαλλικών του Σχολείου μας, που -σε μια χρονιά που κύλησε σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες- εργάστηκαν και προετοιμάστηκαν  με ζήλο, σημειώνοντας απόλυτη επιτυχία (100%) στις εξετάσεις των Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας DELF A1, A2, B1, Β2 περιόδου Μαΐου/Ιουνίου 2021 και του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας επιπέδου Β περιόδου Ιουνίου 2021.

Στο Λύκειο οι μαθητές μας διδάσκονται τα Γαλλικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα, τρεις (3) ώρες την εβδομάδα στην Α΄ τάξη και μία (1) ώρα στη Β΄ τάξη.

Πρωταρχικός στόχος είναι οι μαθητές/τριες να βελτιώσουν ή να τελειοποιήσουν το επίπεδο των γνώσεων τους ανάλογα με τον βαθμό γλωσσομάθειας τον οποίο έχουν κατακτήσει στο γυμνάσιο. Εκτός από την προετοιμασία για την απόκτηση πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, το Γαλλικό Τμήμα έχει στόχο να γίνουν τα Γαλλικά ένα διαβατήριο στον κόσμο της επικοινωνίας, ένα εφόδιο που θα εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον στους μαθητές και τις μαθήτριές μας. Μέσα από τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning, την αδελφοποίηση με το Γαλλικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Institution Notre Dame στην Τουλόν, τη συμμετοχή σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Γαλλοφωνίας και συναντήσεις Δημοσίου Λόγου στα γαλλικά καλλιεργείται η πρωτοβουλία, η αυτενέργεια, η δημιουργικότητα και ταυτόχρονα αξιοποιούνται τα ταλέντα των μαθητών/τριών μας.

Ένα μεγάλο εύγε στα παιδιά μας! Ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά! Bonne rentrée !