Στον καιρό του κορωνοϊού
Μαρ 28 2020

Στη δύσκολη και πρωτόγνωρη αυτή συγκυρία που αναστατώνει ολόκληρη την ανθρωπότητα και είναι υπεύθυνη για την απρόσμενη και βεβιασμένη απομάκρυνσή μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το έμψυχο δυναμικό του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης βρίσκεται δίπλα σας και υποστηρίζει τη συνέχεια του εκπαιδευτικού του έργου με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Ο κορωνοϊός δεν θα μας κρατήσει κι άλλο “μακριά”.

Πρόκειται να δοκιμάσουμε ένα νέο τρόπο επικοινωνίας μέσα από τις αρχές του «προσαρμόσιμου μυαλού», τις οποίες θέσαμε στους στόχους του φετινού μας Προγράμματος και η αξία των οποίων επιβεβαιώνεται περίτρανα από τις νέες συνθήκες.

Ο «Πολιτισμός στις ταράτσες», το «Μένοντας σπίτι» γίνεται νέος τρόπος ζωής και διαφοροποιείται σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Μέσα από τη δυναμική της προσαρμοστικότητάς του μεταμορφώνεται σε «πολιτισμό στο μπαλκόνι», «στο σαλόνι» και όπου αλλού μέσα στο σπίτι τα παιδιά, αλλά και εμείς, μπορούμε να αναπτύξουμε τη δημιουργικότητά μας, ώστε να μην τεθεί και το πνεύμα σε καραντίνα.

Η νέα μας προσαρμοσμένη διάδραση αφορά μια πολυμορφική επικοινωνία, η οποία θα γίνεται μέσω της fb σελίδας: «Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης» και του email του Νηπιαγωγείου: nhpth@e-arsakeio.gr ώστε να υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ όσων περισσότερων από μας γίνεται.

Το υλικό που θα κοινοποιείται θα είναι πολλαπλής μορφής:

Διαδικτυακές δράσεις με συγκεκριμένες προτάσεις και οδηγίες, οι οποίες θα υλοποιούνται από τα παιδιά με τη δική σας υποστήριξη,

Βίντεο μικρής διάρκειας με παιδαγωγικό περιεχόμενο,

Οργανωμένα Φύλλα Εργασίας με οδηγίες για το παιδιά και για τους γονείς, και

Εμπνευσμένες Αυτοσχέδιες Δράσεις.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να αφορούν στις ενότητες:

1. Τον καιρό του κορωνοϊού

2. Πολιτισμός στις ταράτσες, ως τώρα

3. Η ταράτσα και ο κορωνοϊός

4. Απογευματινές δημιουργικές δράσεις του Νηπιαγωγείου

5. Επετειακές – εποχιακές δράσεις

Τα παιδιά μπορούν να εκτυπώνουν τα Φύλλα Δημιουργίας ή να αποτυπώνουν τις δημιουργίες τους σε απλό λευκό χαρτί Α4, ή οποιοδήποτε χαρτί, αρκεί να είναι λευκό και χωρίς γραμμές.

Φωτογραφίες των δημιουργιών των παιδιών αλλά και των ίδιων των παιδιών καθώς απασχολούνται, βίντεο, ακόμη και γραπτές εντυπώσεις, παρατηρήσεις κλπ μπορείτε, αν θέλετε, να μας αποστέλλετε στο email του Νηπιαγωγείου ή ως «ΜΗΝΥΜΑ» στη fb σελίδα.

Μπορείτε, ακόμη, να μας κοινοποιείτε αναδυόμενες δράσεις που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία δική σας ή των παιδιών.

Για τις δημοσιεύσεις μας τηρούμε όσα απορρέουν από τις υπεύθυνες δηλώσεις σας για τις εμφανίσεις των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν υπάρχει κάποια αλλαγή, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα.

Με την πεποίθηση ότι ανταποκρινόμαστε σ’ αυτές τις στιγμές δοκιμασίας ευχόμαστε σε όλους να είστε υγιείς και σύντομα να βρεθούμε ξανά στην αγαπημένη μας καθημερινότητα.

Καλή συνέχεια με δύναμη και θετική σκέψη!