Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2019
Ιαν 10 2020

Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 οι μαθητές της Α΄ τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης παρουσίασαν με πολύ κέφι τη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Μέσα από μικρά δρώμενα, αφηγήσεις και προβολή φωτογραφιών, οι μαθητές μάς ταξίδεψαν στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Ασία και μας μετέφεραν το εορταστικό κλίμα που επικρατεί κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η γιορτή ξεκίνησε με ένα απόσπασμα της «Γενέσης» από το Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη και στη συνέχεια ακολούθησε η βιωματική παρουσίαση εθίμων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα έθιμα της Ιαπωνίας, όπου η Πρωτοχρονιά είναι η σημαντικότερη γιορτή της χώρας, αλλά και στα έθιμα των Χριστιανών που ζουν στην Κίνα. Η γιορτή έκλεισε με μία μεγάλη αγκαλιά των μαθητών μας προς όλα τα παιδιά του κόσμου που καθημερινά αναζητούν καταφύγιο σε ένα ασφαλές και ζεστό μέρος και έχουν ανάγκη την δική μας αγάπη και θαλπωρή, στέλνοντας το μήνυμα ότι όλα τα παιδιά του κόσμου αξίζουν να χαμογελούν και να μεγαλώνουν με αγάπη. Οι αφηγήσεις και τα δρώμενα πλαισιώθηκαν με τις μελωδικές φωνές των παιδιών της χορωδίας του Σχολείου, τα οποία μάς τραγούδησαν κάλαντα και τραγούδια τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά με τη συνοδεία της ορχήστρας, δημιουργώντας έτσι μια ευχάριστη και ταυτόχρονα συγκινητική ατμόσφαιρα σε όλο το κοινό.

Υπεύθυνες των αφηγήσεων, των προβολών και της προετοιμασίας των μαθητών ήταν οι καθηγήτριες: Παναγιώτα Γάτση, Ιουλία Γάτσου, Ελευθερία Κωνσταντινίδου, Σοφία Καρασάββα, Βασιλική Κωσταρά και Βασιλική Ρούσκα. Το μουσικό σύνολο δίδαξε και συντόνισε η καθηγήτρια Μουσικής Αναστασία Γκίνη. Στη χορωδία και την ορχήστρα συμμετείχαν μαθητές από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου με τη συνδρομή των μαθητριών Άννας Αλεξίου και Άννας Τσαλιγοπούλου από την Α΄Λυκείου, ενώ στην ορχήστρα συνέβαλε και η απόφοιτος του Σχολείου μας, Άννα Πιτούλια στα κρουστά.