Πρώτα βραβεία στους Ε΄ Αγώνες Λόγου του Κολεγίου Ανατόλια
Μαρ 28 2019

Την Παρασκευή 15, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019,  12 μαθητές και μαθήτριες του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στα αγωνίσματα του αυθόρμητου και του προτρεπτικού λόγου, στην εκφραστική ανάγνωση και στους διττούς λόγους  στους  Ε΄ Αγώνες Λόγου του Αμερικανικού Κολεγίου Ανατόλια.

Ανάμεσα σε 35 σχολεία και περισσότερους από 300 μαθητές από διάφορους νομούς της Ελλάδας οι μαθητές και οι μαθήτριές μας σημείωσαν μεγάλες διακρίσεις. Από τα τέσσερα βραβεία που δόθηκαν στους αγώνες των Γυμνασίων, τα δύο κατέληξαν σε χέρια μαθητών του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.

Η Αγάπη Βλάχου, μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου, αναδείχθηκε καλύτερη ομιλήτρια αυθόρμητου λόγου κατακτώντας το πρώτο βραβείο με θέμα «Τι κρίμα..»

Ο Μάριος-Αντώνιος Παπαγεωργίου, μαθητής της Β΄ Γυμνασίου, κατέκτησε το πρώτο βραβείο της εκφραστικής ανάγνωσης με επιλεγμένο κείμενο από το μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκώ «1793»

Επίσης βραβεύτηκε με εύφημο μνεία για την εξαιρετική επίδοσή της στο αγώνισμα του αυθόρμητου λόγου η Βίβιαν Πράττου, μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου.

Τους μαθητές και τις μαθήτριές μας προετοίμασαν και συνόδευσαν, συμμετέχοντας μάλιστα και ως κριτές στους Αγώνες, οι καθηγητές του Ρητορικού Ομίλου Αλέξης Αλεξίου, Βίκτωρ Βαβαρούτσος, Βίνια Δεμίρη και Ελένη Κόντα. Το παρόν ως κριτές έδωσαν και πολλοί απόφοιτοι των Σχολείων μας.  

Συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία και στις επόμενες διοργανώσεις ρητορικών αγώνων που ακολουθούν!