γιατί 833 κλωστές είναι σίγουρα περισσότερες και πιο ανθεκτικές από μία..
Νοέ 2 2019

Συνηθίζουμε να λέμε πως «η ζωή του ανθρώπου κρέμεται από μια κλωστή». Αν αυτό ισχύει για όλους μας, για τον Θοδωρή Ντούμα, ένα νέο άνθρωπο 24 ετών, ισχύει κάπως περισσότερο, καθώς πάσχει από τη νόσο του Batten, μια σπάνια νευρολογική και εκφυλιστική ασθένεια. Ο Θοδωρής, όμως, καταφέρνει να πετύχει το θαύμα! «Θαύμα» το αποκαλούν οι γιατροί, («Το Θαύμα του Θοδωρή / Theodore’s Miracle»), αφού έχει ξεπεράσει το προσδόκιμο των 20 ετών. Σήμερα, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, ζει και αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις.

Σε αυτόν τον αγώνα του Θοδωρή για ζωή που «κρέμεται από μια κλωστή», οι μαθητές των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης πρόσθεσαν άλλες 833 κλωστούλες αγάπης και συμπαράστασης στον άγνωστο φίλο τους. Αλλιώς, τέσσερις χιλιάδες εκατόν εξήντα πέντε (4.165) ευρώ συγκεντρώθηκαν, αγοράζοντας τα βραχιολάκια «Theodore’s Miracle» από κλωστή που διακινεί η οικογένειά του και που φορούν πια στα χέρια τους.

Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι οικογένειες των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης αγκάλιασαν με αγάπη την προσπάθεια της οικογένειας και των φίλων του Θοδωρή. Τα πολύχρωμα βραχιολάκια στολίζουν τα χέρια όλων μας και στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας στον Θοδωρή για ένα καλύτερο μέλλον. Του ευχόμαστε καλό ταξίδι στην Αμερική, όπου θα υποβληθεί σε θεραπεία, καλή επιτυχία σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα που καλείται να δώσει και καλή αντάμωση!

 

Πατώντας στο  παρακάτω εικονίδιο, μπορείτε να διαβάσετε την ευχαριστήρια επιστολή των γονέων του Θοδωρή: