Δημιουργικές, οικολογικές και γιορταστικές κατασκευές στο μάθημα της Τεχνολογίας
Δεκ 22 2021

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄ τάξης ολοκλήρωσαν το στάδιο της γνωριμίας και εξοικείωσης με τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του εργαστηρίου Τεχνολογίας του Σχολείου μας, γνώρισαν τα υλικά, τα εργαλεία και τις τεχνικές με τις οποίες θα εργαστούν στο πλαίσιο του μαθήματος. Πιο συγκεκριμένα την περίοδο αυτή, εξασκήθηκαν στην παρατήρηση τρισδιάστατων αντικειμένων, στη δημιουργία σχεδίων όψεων, στην κατασκευή αναπτυγμάτων, στον χρωματισμό αντικειμένων με τη χρήση σπρέι και γνώρισαν τεχνικές κοπής και χάραξης, πάντοτε τηρώντας απαρέγκλιτα τους κανόνες ασφαλείας και υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Τεχνολογίας Αθηνάς Φουστέρη. Μέσα από τις ατομικές εργασίες που κλήθηκαν να διεκπεραιώσουν, εντός του εργαστηρίου, στόχος ήταν οι μαθητές να εξοικειωθούν με ένα κατασκευαστικό λεξιλόγιο, για να μπορέσουν στη διάρκεια της χρονιάς να μεταφράσουν τις ιδέες τους σε πράξη, συνθέτοντας σχέδια και κατασκευές, και με αυτόν τον τρόπο να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του μαθήματος.

Με το εορταστικό πνεύμα να διαπνέει κάθε πτυχή της καθημερινότητας, τα ενδιαφέροντα των παιδιών το τελευταίο διάστημα προσανατολίστηκαν γύρω από την κατασκευή χριστουγεννιάτικων αντικειμένων. Λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες και τις προσωπικές κλίσεις των μαθητών, αλλά και την αναστολή της χριστουγεννιάτικης εορταγοράς, μια ομάδα έφτιαξε ένα βίντεο οδηγιών για μια χριστουγεννιάτικη κατασκευή, προτρέποντας μας όλους να δημιουργήσουμε οι ίδιοι τα χριστουγεννιάτικα στολίδια μας, επαναχρησιμοποιώντας χαρτιά Α4.

Στην υλοποίηση του βίντεο συμμετείχαν οι μαθητές Λευτέρης Τιγκλιανίδης, Στέργιος Τσιόμπρας και Μαρία-Ευτυχία Χαβούζη-Δελλαπόρτα, σε συνεργασία με την καθηγήτριά τους, Αθηνά Φουστέρη, η οποία τους υποστήριξε τεχνικά στη διαδικασία.

Με τις ευχές όλων των μαθητών της Α΄ τάξης για δημιουργικές και οικολογικές γιορτές!