Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης στην 15η Μαθητική Εμπορική Έκθεση 2020 του Junior Achievement Greece
Φεβ 28 2020

Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης συμμετέχει σήμερα, Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, με είκοσι μαθητές και μαθήτριές της Γ΄ τάξης που εκπροσωπούν τις δύο εικονικές επιχειρήσεις [την Tree Vibes και την Act], στην  15η Μαθητική Εμπορική Έκθεση 2020 του Junior Achievement Greece/Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων. Η Έκθεση πραγματοποιείται στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη,  και συμμετέχουν σε αυτήν πάνω από 1.000 έφηβοι «επιχειρηματίες» από 45 Γυμνάσια και Λύκεια της Βόρειας Ελλάδας και της Κρήτης.

Οι ογδόντα μαθητές της Γ΄ τάξης του Σχολείου μας, χωρισμένοι σε 2 ομάδες,  κατάφεραν να δημιουργήσουν από τα σχολικά θρανία δύο έξυπνες «επιχειρήσεις», συμμετέχοντας έτσι στο πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2020» του JA Greece. Με εμπνευστές, αρωγούς και συμπαραστάτες τις καθηγήτριές τους και με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών μεντόρων οι καινοτόμες «επιχειρήσεις» των παιδιών κάνουν «πρεμιέρα» στη 15η Μαθητική Εμπορική Έκθεση 2020 και θέτουν προς πώληση τα προϊόντα τους στο αγοραστικό κοινό.

«Oι μικροί «επιχειρηματίες» του Σχολείου μας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για το επιχειρηματικό «θαύμα» που κατάφεραν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με την υποστήριξη των καθηγητριών τους, Αποστολίας Δεμερτζή και Στέλλας Σαρμή, την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών-στελεχών επιχειρήσεων, Νάντιας Καπλανίδου και Νίκου Ραφτόπουλου, αλλά και των χορηγών τους [Κέντρο Διά Βίου Μάθησης “ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ“, Ένδυση-Διαφημιστικά-Ρούχα Εργασίας “ΕΜΕΤΡΟΝ” και Αρώματα ΖΩΝΙΟΥ].