Μαθητικές διακρίσεις στον Διαγωνισμό «Πες το ποιητικά, πες το με μια ιστορία: έχει φύλο η καρδιά;» της ΓΓΙΦ του Υπ. Εσωτερικών
Μαΐ 18 2019

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, διοργάνωσαν τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής υπό τον τίτλο «Πες το ποιητικά, πες το με μια ιστορία: έχει φύλο η καρδιά;» για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας. Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με αδιαμφισβήτητη επιτυχία, καθώς η Οργανωτική Επιτροπή έλαβε 155 συμμετοχές από όλη τη χώρα. Τα έργα των παιδιών αξιολογήθηκαν από επταμελή κριτική επιτροπή, η οποία κατέληξε στη βράβευση των έργων.

Στην κατηγορία “Διήγημα – Γυμνάσιο” δύο μαθήτριες του Σχολείου μας που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, η Κρίστα Ιεροπούλου και η Ειρήνη Σαββίδου, έτυχαν τιμητικής διάκρισης για τα διηγήματά τους «Μαύρο φόρεμα, λευκός αγώνας» και «Η μαντάμ των Σέρβων» αντίστοιχα.

Τα βραβευμένα και διακεκριμένα έργα του διαγωνισμού θα συμπεριληφθούν σε συλλογικό τόμο υπό τον τίτλο του διαγωνισμού, ο οποίος θα εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του επικείμενου 2ου Φεστιβάλ Ισότητας των Φύλων, το οποίο θα λάβει χώρα στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα Αττικής στα τέλη Ιουνίου 2019. 

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες του Σχολείου μας, τις οποίες ενθάρρυνε και υποστήριξε στην προσπάθειά τους η θεολόγος Ευλαμπία Τσιρέλη

Διαβάστε τα διακεκριμένα διηγήματα, κάνοντας κλικ στα παρακάτω εικονίδια: