Αποφοίτηση 2021: κλείνοντας με χαρά και συγκίνηση τον κύκλο του Γυμνασίου
Σεπ 7 2021

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 στις 9.00 το βράδυ πραγματοποιήθηκε η τελετή Αποφοίτησης της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης. Ήταν η πιο ευτυχής και συγκινητική κατάληξη του γεμάτου δυσκολίες και ανατροπές σχολικού έτους 2020-2021, μιας χρονιάς αποστάσεων και περιορισμένων δυνατοτήτων επαφής, τις οποίες ωστόσο καταφέραμε να ξεπεράσουμε και αισίως να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί, παιδιά, καθηγητές και γονείς, στον αύλειο χώρο του κλειστού Γυμναστηρίου των Αρσακείων Σχολείων, για να χαρούμε και να γιορτάσουμε την τελευταία μέρα των μαθητριών και μαθητών μας στο Γυμνάσιο.

Η βραδιά περιείχε τα πάντα: μουσική, τραγούδια, χορό, αστεία, γέλια, φωτογραφίες, βίντεο, απονομές, λόγια συγκινητικά και αποχαιρετιστήρια και φυσικά… μάσκες και αντισηπτικά, αφού τηρήσαμε με ευλάβεια όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία που τόσο μας ταλαιπώρησε τα τελευταία δύο σχολικά έτη. Όμως δεν το βάλαμε κάτω!

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την είσοδο των αποφοίτων στη σκηνή τραγουδώντας, με τη συνοδεία συμμαθητών τους και της καθηγήτριας Μουσικής, κ. Αναστασίας Γκίνη, να ερμηνεύουν το τραγούδι «Faitytale», προμηνύοντας την παραμυθένια της διάσταση. Οι παρουσιαστές, Δήμητρα Παναγιωτίδου και Πολυχρόνης Φωλίδης, με χιούμορ και έξυπνες ατάκες κάλεσαν στο βήμα την Πρόεδρο του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου, Βασιλική Τσιτσιλιάνου, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Ιωσήφ Ιωσηφίδη, τον Διευθυντή του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, κ. Θανάση Νευροκοπλή, και τη Διευθύντρια του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης, κ. Άννα Σγουρού, για να αποχαιρετήσουν τους απόφοιτους, ενώ ανάμεσα στις ομιλίες τους τραγουδήθηκαν από τα παιδιά τα τραγούδια «Yesterday» των Beatles και το βραβευμένο στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Never Such Innocence 2020-21» «Let me fly away», του μαθητή της Γ’ τάξης Αντώνη Ατζέμη και δύο μαθητριών της Β’ τάξης, της Σταυρούλας Αλεξίου και της Ελίζας Κάλτσου.

Στη συνέχεια κάθε ένα από τα τρία τμήματα της Γ’ Γυμνασίου χόρεψε παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς που διδάχθηκαν από την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, κ. Στέλλα Εμίνογλου, και οι υπεύθυνοι καθηγητές τους απένειμαν στις μαθήτριες και στους μαθητές τα αναμνηστικά δώρα: το δίπτυχο με τις φωτογραφίες των αποφοίτων και το αναμνηστικό λεύκωμα Απόφοιτοι 2020-2021, το οποίο σχεδιάστηκε στο μάθημα της Τεχνολογίας με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Αποστολίας Δεμερτζή και τυπώθηκε με χορηγία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Η αποφοίτηση έκλεισε με τον πιο ευχάριστο τρόπο, προβάλλοντας βίντεο που ετοίμασαν με δική τους πρωτοβουλία οι μαθητές της Γ΄ τάξης, με συνεντεύξεις που πήραν από τους καθηγητές τους ρωτώντας τους πώς τους φάνηκαν τα τρία τελευταία σχολικά έτη, τι θα έκαναν αν είχαν μία ελεύθερη μέρα με τα παιδιά της Γ’ Γυμνασίου, τι θα θυμούνται περισσότερο από τη συγκεκριμένη χρονιά και πολλές άλλες ερωτήσεις που σκόρπισαν το χαμόγελο σε όλα τα παιδιά, στους γονείς και φυσικά στους καθηγητές.

Τέλος, οι μαθήτριες του Γ2 τραγούδησαν με κέφι ένα δικό τους τραγουδάκι εμπνευσμένο από την τελευταία τους σχολική χρονιά στο Αρσάκειο Γυμνάσιο και που -όπως είπαν- ήταν εξαιρετικά αφιερωμένο στους συμμαθητές και τους καθηγητές τους.

Οι παρουσιαστές ευχαρίστησαν εγκάρδια τους καθηγητές που είχαν την ευθύνη της οργάνωσης και υλοποίησης της τελετής Αποφοίτησης: την κ. Αναστασία Γκίνη, την κ. Αποστολία Δεμερτζή, την κ. Στέλλα Εμίνογλου, την κ. Μάρθα Πετμεζάρη και τον κ. Γιάννη Τσιτσιλιάνο, και στη συνέχεια κάλεσαν όλους τους παρευρισκόμενους σε ένα μικρό κέρασμα κατά την αποχώρησή τους, ευγενική προσφορά του καταστήματος «Choureál» από τον απόφοιτο του Σχολείου, κ. Μάιλς Σκλήρη.

Τα συγχαρητήρια των γονέων και τα φωτεινά χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών ήταν το καλύτερο και πιο ικανοποιητικό κλείσιμο της σχολικής χρονιάς 2020-2021, γεμίζοντας όλους μας με τη χαρά να περάσουμε ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι και να επιστρέψουμε με ενθουσιασμό τον Σεπτέμβριο πίσω στο Σχολείο μας!