Βραβείο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας για την κ. Αικατερίνη Κυριακίδου, καθηγήτρια Αγγλικών του Αρσακείου Θεσσαλονίκης
Οκτ 13 2019

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (11-13 Οκτωβρίου 2019, https://synedrio.eepek.gr/el), πραγματοποιήθηκε η βράβευση της καθηγήτριας Αγγλικών του Αρσακείου Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκης, κ. Αικατερίνης Κυριακίδου, για τη διεθνή διάκρισή της σε θέματα σχετικά με την εκπαιδευτική καινοτομία.

Πρόκειται για ένα Συνέδριο διεθνούς εμβέλειας, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, και πραγματοποιείται με την υποστήριξη μεταξύ άλλων της πρεσβείας των ΗΠΑ, της Γαλλικής πρεσβείας και του Δικτύου Εκπαιδευτικών ‘Teachers for Europe’. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη Λάρισα από την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ), η οποία –στην προσπάθειά της να αναγνωρίσει την πολυετή προσπάθεια διακεκριμένων ελλήνων εκπαιδευτικών– αποφάσισε να απονείμει τιμητική πλακέτα στην κ. Κυριακίδου Αικατερίνη, ως ηθική επιβράβευση για την προσφορά της στα ελληνικά και διεθνή εκπαιδευτικά δρώμενα.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, κ. Γεώργιου Μπαμπινιώτη, ο οποίος ως κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου παρουσίασε μια καινοτόμο προσέγγιση για τη διδασκαλία της γλώσσας με θέμα «Κόσμος – Νους – Γλώσσα», και της Γενικής Γραμματέως Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Αναστασίας Γκίκα.

Στην ευχαριστήρια ομιλία της η κ. Κυριακίδου αναφέρθηκε στις καινοτόμες δράσεις που υλοποίησε τα τελευταία χρόνια ως καθηγήτρια Αγγλικών του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, οι οποίες οδήγησαν σε 8 εθνικές και 4 ευρωπαϊκές διακρίσεις, καθώς και στο Ειδικό Ευρωπαϊκό βραβείο e-twinning 2018, το Βραβείο Mevlana για τη Διαπολιτισμική Κατανόηση. Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της ανάδειξης και διάχυσης των δράσεων και διακρίσεων αυτών, καθώς ενσωματώνουν νέες προσεγγίσεις στη διδασκαλία και στη μάθηση, βελτιώνουν το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα και οδηγούν στην καλύτερη προετοιμασία των μαθητών για την ένταξή τους στην κοινωνία της γνώσης. Εξήγησε ότι χάρη στις διακρίσεις αυτές, μπόρεσε να προσελκύσει πολύ αξιόλογους συναδέλφους από σχολεία της Γερμανίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Ρουμανίας, ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης το πρώτο του έργο κινητικότητας μαθητών Erasmus+. Τέλος, αφιέρωσε το βραβείο στους μαθητές της, οι οποίοι αγκάλιασαν με ενθουσιασμό τις δράσεις αυτές, καθώς και στους εκπαιδευτικούς με τους οποίους συνεργάστηκε.