Τέχνη και επιστήμη, Αρσάκειο και Νόησις στις «Πολλαπλές Όψεις του Ουρανού»
Φεβ 16 2019

Τέχνη και επιστήμη, Αρσάκειο και Νόησις, συναντιούνται το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 [17:00 -21:00], για να συνθέσουν ένα πρωτότυπο ψηφιδωτό των πολλαπλών όψεων ουρανού.

Η εκδήλωση με τον τίτλο «Οι πολλαπλές Όψεις του Ουρανού», που ετοίμασαν μαθητές και καθηγητές του Αρσακείου Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκης της Φ.Ε. σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, θα ξεκινήσει στις 17:00 με επίδειξη πειραμάτων Φυσικής και Χημείας από μαθητές στο Φουαγιέ.

Ακολουθεί [18:00 – 19:00] στο Αμφιθέατρο διάλεξη από τον αναπληρωτή καθηγητή Κλεομένη Τσιγάνη (Τμήμα Φυσικής ΑΠΘ, διευθυντή του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής) με θέμα «Αστεροειδείς: ο ρόλος τους στην εξέλιξη του ηλιακού μας συστήματος» και συζήτηση με μαθητές του Αρσακείου Θεσσαλονίκης και το κοινό.

Στον ίδιο χώρο [19:15 – 20:30] παρουσιάζεται η μουσικοθεατρική παράσταση των Opera Chaotique με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Αρσακείου Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκης «Απ’ όλα τ’ άστρα τ’ ουρανού ένα είναι που σου μοιάζει».

Η βραδιά κλείνει με αστροπαρατήρηση [20:30 – 21:00] στο προαύλιο του νυχτερινού ουρανού μέσα από τα τηλεσκόπια του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας.

Σας περιμένουμε όλους!