Το Μουσικό Σύνολο Αρσακείου Γυμνασίου & Λυκείου Θεσσαλονίκης στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε.
Απρ 14 2022

Το Μουσικό Σύνολο του Σχολείου, μετά την εξαιρετική εμφάνισή του στο πλαίσιο του 8ου Παναρσακειακού Συνεδρίου της Φ.Ε. με την εργασία (Μουσικό Δρώμενο) «Μουσικές Αστικές Διαδρομές», έχει επιλεγεί από την Καλλιτεχνική Επιτροπή του 9ου Συνεδρίου της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση [Ε.Ε.Μ.Ε.] να συμμετάσχει στο πλαίσιο του Καλλιτεχνικού Προγράμματος του Συνεδρίου.  Υπεύθυνη για τη διδασκαλία και διεύθυνση του Μουσικού Συνόλου είναι η καθηγήτρια Μουσικής Αναστασία Γκίνη ενώ στο συντονισμό του ορχηστρικού συνόλου συμβάλλει ο καθηγητής Χημείας Βασίλειος Μυλωνάς.

Το 9ο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε. θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 15-17 Απριλίου 2022. Το Θέμα του Συνεδρίου είναι «Η μουσική εκπαίδευση σε έναν κόσμο που αλλάζει: ταυτότητες, αξίες, εμπειρίες» και υλοποιείται με τη συνεργασία του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ και των Τμημάτων Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., του ΕΚΠΑ, του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Φιλοδοξεί́ με τις εργασίες του αλλά και τα καλλιτεχνικά δρώμενα να αναδείξει τους τρόπους με τους οποίους η μουσική́ και η μουσική́ εκπαίδευση –στο σχολείο, στο ωδείο και στην κοινότητα– συμβάλλουν στην προσπάθεια ανθρώπων κάθε ηλικίας να συγκροτήσουν την ταυτότητά τους, λαμβάνοντας υπόψη το περιβάλλον, ανθρωπογενές και μη.

Διακεκριμένα μουσικά σύνολα (μαθητικά και νεανικά) έχουν επιλεχθεί κατόπιν διπλής τυφλής κρίσης να συμμετάσχουν στις καλλιτεχνικές δράσεις του Συνεδρίου με ολιγόλεπτο βίντεο πλαισιώνοντας τις εισηγήσεις, τις διαλέξεις και τα εργαστήρια. Είναι ιδιαίτερη τιμή για τους μαθητές μας να εκπροσωπήσουν το Σχολείο τους  σε μία τέτοια διοργάνωση με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών, εισηγητών, καλλιτεχνών και ακαδημαϊκών της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Καλλιτεχνικών Δράσεων 9ου Συνεδρίου, το Μουσικό Σύνολο Αρσακείου Γυμνασίου & Λυκείου Θεσσαλονίκης εμφανίζεται το Σάββατο 16 Απριλίου 2022, στη συνεδριακή ζώνη 20.00-21.00 μαζί με άλλα αξιόλογα μουσικά σχήματα. Για να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις της παραπάνω ζώνης συνδέεστε την παραπάνω ημέρα και ώρα στην πλατφόρμα του Συνεδρίου μέσω του συνδέσμου https://apps.eeme.gr/public/sessions/114 .

Συμμετέχουν οι μαθητές:

Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

Τάξη Β

Αποστολίδου Βασιλική

Βρόντος Δημήτρης

Δάκου Μυρτώ

Καμπερίδη Δανάη

Καλογήρου Δάφνη

Κατσάνου Ρωξάνη

Κολτσάκη Δήμητρα

Ντίτριχ Αγγελή Ελισάβετ

Οικονόμου Κωνσταντίνα

Παπαδρόσου Κατερίνα

Τουτζιάρη Πασχαλία

Τσιρά Βασιλική Ιουλία

Σεβιντικίδη Μαριάννα

 

Τάξη Γ

Αλεξίου Σταυρούλα

Θάνου Αλεξάνδρα

Καπέλη Αναστασία

Καπίταλη Χριστίνα

Μπακαλιού Αλκμήνη

Μπαλάση Αθανασία

Νταόπουλος Βαγγέλης

Παυλίδης Αλέξανδρος

Τεμπερεκίδου Αικατερίνη

Τιμολόγου Ευθυμία

Τσίρη Άννα

 

Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης

Τάξη Α

Αηδόνη Αθανασία

Ατζέμης Αντώνιος Παναγιώτης

Ζαχαροπούλου Ελισάβετ

Κώστα Αριάδνη

Κεσόγλου Πασχάλης

Μπούσιου Άρτεμις

Νανούση Δανάη Κυριακή

Παναγιωτίδου Δήμητρα

Παναγιωτίδου Ερμιόνη

Σχοινά Βασιλική

 

Τάξη  Β

Ήλκου Άννα

Καλλιστρίδου Αικατερίνη

Καπίδου Δήμητρα

Παυλίδης Ευστάθιος

Σταυροπούλου Φωτεινή