Η καθηγήτρια Μουσικής κ. Αναστασία Γκίνη του Αρσακείου Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκης συμμετείχε στο webinar «Αρχεία σε αλλαγή 2: Τεχνητή νοημοσύνη, τέχνη και περιβάλλον» που διοργανώθηκε διαδικτυακά από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση τις Πέμπτες 19, 26 Νοεμβρίου και 3, 10 και 17 Δεκεμβρίου 2020 με εισηγητές τον κ. Νίκο Βογιατζή (σχεδιαστή των μέσων, βιβλιοθηκονόμο και εικαστικό) και τον κ. Ηλία Στουραΐτη (εκπαιδευτικό, υποψήφιο διδάκτορα ιστορικής έρευνας, διδακτικής και νέων τεχνολογιών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο).
Μέσα από τις έξι διαδικτυακές συναντήσεις του διαδικτυακού σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί κάθε βαθμίδας και ειδικότητας, κλήθηκαν να ανακαλύψουν τρόπους ανάπτυξης της δημιουργικότητας και της καλλιέργειας αρχειακής συνείδησης στο μαθητικό κοινό και να δημιουργήσουν εκπαιδευτικά σενάρια ανακαλύπτοντας τον ρόλο των αρχείων στο ψηφιακό περιβάλλον. Παράλληλα, διερεύνησαν τη «συνομιλία» των ανθρωπιστικών με τις κοινωνικές επιστήμες καθώς και της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τα εικαστικά, την τεχνολογία και την πληροφορική.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικτύου European ARTificial Intelligence Lab (Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Tεχνητής Νοημοσύνης) και συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Περισσότερες πληροφορίες για το παραπάνω σεμινάριο μπορείτε να δείτε εδώ.