Οι «Νότες Χριστουγέννων» ηχούν ξανά στο Αρσάκειο – Χριστουγεννιάτικη εορταγορά στα Αρσάκεια Σχολεία
Δεκ 12 2022

Μας έλειψαν οι «Νότες Χριστουγέννων» τα δύο προηγούμενα χρόνια…Η έκτη χριστουγεννιάτικη εορταγορά (bazaar) του Αρσακείου Γυμνασίου και του Αρσακείου Λυκείου ανοίγει την αγκαλιά της, για να μας ξαναϋποδεχτεί όλους μας στους χώρους των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων μας, γονείς και καθηγητές, φίλες και φίλοι θα συναντηθούμε σε ένα πανηγύρι χριστουγεννιάτικων μελωδιών και εδεσμάτων, δώρων, χαράς και κεφιού. Το Μουσικό Σύνολο της Α΄ τάξης Γυμνασίου, ο Όμιλος Χορωδίας των Σχολείων μας μαζί με τη σοπράνο και απόφοιτή μας Κατερίνα Μακρή και μαθητές του Λυκείου, θα ερμηνεύσουν παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από το διεθνές ρεπερτόριο. Οι πάγκοι των εδεσμάτων θα προσκαλούν σε κάθε είδους γευστικές λιχουδιές– δημιουργίες των παιδιών μας και των οικογενειών τους. Πρωτότυπα δώρα– προσέξτε ιδιαίτερα τα χειροποίητα από τα παιδιά μας κεριά στο μάθημα της Τεχνολογίας-θα είναι διαθέσιμα, για να εκφράσουν τα εορταστικά σας συναισθήματα προς φιλικά και συγγενικά πρόσωπα. Παρούσα και η συγγραφέας Κατερίνα Τζόλια που θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Αντίδοτο στον πόνο η κυοφορία της Ελπίδας». Πολλές άλλες εκπλήξεις και λαχειοφόρες αγορές θα σας περιμένουν σε ένα περιβάλλον καλαίσθητου εορταστικού στολισμού και ψυχικής ευφορίας.

Και ποτέ δεν ξεχνάμε-ιδίως αυτές τις μεγάλες εορταστικές στιγμές- τους συνανθρώπους μας που έχουν την ανάγκη μας: από τα έσοδα της εορταγοράς θα στηρίξουμε οικονομικά το «Χαμόγελο του Παιδιού»,  τους «Γιατρούς του Κόσμου», τον «Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό», το «Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ε.Α.Ε. Κωφών και Βαρυκόων Θεσσαλονίκης». Τα έσοδα του βιβλίου της Κατερίνας Τζόλια θα διατεθούν στη Δομή Φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων αιτούντων άσυλο «Άρσις» στο  Ωραιόκαστρο.

Την οργάνωση της εορταγοράς ανέλαβαν οι μαθητικές κοινότητες των Σχολείων μας με την καθοδήγηση των Διευθύνσεων και των Συλλόγων Καθηγητών και τη συμπαράσταση των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Καλή μας αντάμωση όλων μας την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου το μεσημέρι στις «Νότες Χριστουγέννων»!