Η παράσταση «ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ» στις οθόνες του Σχολείου μας!
Ιούν 16 2021

ΙΟΥΝΙΟΣ 2021

 μια πολιτιστική δράση των τμημάτων της Α΄, Β και Γ΄ τάξης

Τη Δευτέρα 7, Τρίτη 8 και Τετάρτη 9 Ιουνίου, οι μαθητές της Α, Β και Γ τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ανά τμήμα στις οθόνες των αιθουσών τους την παράσταση μουσικού θεάτρου «4 Εποχές». Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σταθερής μέριμνας του Σχολείου να συνδέει τους μαθητές του με τον πολιτισμό και την τέχνη.

Οι «4 Εποχές» της ομάδας Patari Project, βασισμένες στο ομώνυμο έργο του Αντόνιο Βιβάλντι, αφού παρουσιάστηκαν με επιτυχία στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνέχισαν την πορεία τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της GNO TV, με τη στήριξη του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Καθώς η πανδημία έχει κρατήσει τα παιδιά μακριά από το θέατρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεργάζεται με την Εκπαίδευση με στόχο να προσφέρει στα σχολεία τη δυνατότητα παρακολούθησης της παραπάνω  παράστασης μουσικού θεάτρου.          

Το διαχρονικό αριστούργημα του Αντόνιο Βιβάλντι, ένα από τα πιο δημοφιλή έργα της μπαρόκ μουσικής, υμνεί τις εναλλαγές της φύσης και την κυκλικότητα του χρόνου και ζωντανεύει σε μια συναρπαστική παράσταση μουσικού θεάτρου, που δεν έχει μόνο ψυχαγωγικό χαρακτήρα, αλλά προβληματίζει και ευαισθητοποιεί για περιβαλλοντικά θέματα.

Την παράσταση υπογράφει η ομάδα Patari Project υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Σοφίας Πάσχου, ενώ το πρωτότυπο υλικό του Αντόνιο Βιβάλντι αποτέλεσε για τον συνθέτη της παράστασης Νίκο Γαλενιανό αντικείμενο επεξεργασίας σε νέα ενορχήστρωση, η οποία συνυπάρχει με πρωτότυπες οργανικές και φωνητικές παρεμβάσεις. Ερμηνεύουν οι: Αλέξης Βιδαλάκης, Γιάννης Γιαννούλης, Θεοδόσης Κώνστας, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Στέφη Πουλοπούλου, Εριφύλη Στεφανίδου, Αποστόλης Ψυχράμης. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιάννης Αγρανιώτης, Αλέξης Καραϊσκάκης, Δημήτρης Τίγκας, Αλέξης Μαστιχιάδης, Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης.

Υπεύθυνη  για την παραπάνω δράση ήταν η καθηγήτρια Μουσικής, κ. Αναστασία Γκίνη, σε συνεργασία με τους καθηγητές κ. Ευάγγελο Δήμο, κ. Βασιλική Κωσταρά, κ. Αποστολία Μπαρμπούτα, κ. Άννα Οικονόμου, κ. Παναγιώτα Οικονόμου, κ. Μιχαέλα Αποσιάδου, κ. Χρυσάνθη Αλεξάνδρου, κ. Ελευθερία Κωνσταντινίδου,  κ. Ιουλία Γάτσου, κ. Χριστίνα Καλπακίδου, κ. Σοφία Καρασάββα, κ. Εμμανουήλ Γεωργάκα, κ. Στέλλα Εμίνογλου, κ. Ελένη Μπίκου, κ. Μάρθα Πετμεζάρη, κ. Στέλλα Σαρμή και κ. Θεόδωρο Σπανό.

Περισσότερα για την παράσταση στον ιστότοπο της ΕΛΣ εδώ.