Έναρξη νέου e-Twinning έργου: Listen to the Rhythm
Οκτ 16 2023

Οι μαθητές της Β΄ τάξης  στο πλαίσιο του μαθήματος της Μουσικής και μαθητές της Γ΄ τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος Ζώνης Πολιτισμού κι Επιστημών, θα συμμετέχουν τη φετινή χρονιά στο νέο eTwinning έργο με τίτλο Listen to the Rhythm. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου οι μαθητές θα περιπλανηθούν στον μαγικό κόσμο της μουσικής μέσα από  διαθεματική προσέγγιση εννοιών που σχετίζονται με τον ρυθμό στη μουσική και στη φύση. Ακόμη θα ανακαλύψουν την παρουσία και εμπλοκή της μουσικής – και του ρυθμού ως συστατικού της στοιχείου – σε όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής και στη συμβολή της στην πνευματική ανάταση και την ψυχική ισορροπία.

Παράλληλα, οι μαθητές θα προσεγγίσουν τη μουσική ως παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας, μέσα από την οποία θα γνωρίσουν άλλες κουλτούρες και θα συνεργαστούν με συνομηλίκους τους από το εξωτερικό, καλλιεργώντας δεξιότητες ενεργητικής ακρόασης, μουσικής εκτέλεσης, επικοινωνίας και ψηφιακού γραμματισμού.

Στο e-Twinning έργο συμμετέχουν δεκαπέντε Σχολεία από την Τουρκία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, τη Λιθουανία και την Ελλάδα.

Την ευθύνη της συμμετοχής των μαθητών στις εργασίες και τις δράσεις του έργου έχει η μουσικολόγος καθηγήτρια Αναστασία Γκίνη.