ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΚΑΝΤΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ» ΚΑΙ ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ
Απρ 25 2021

Τη φετινή χρονιά το Σχολείο μας είχε την ευκαιρία να συμμετέχει στο πλαίσιο του μαθήματος της Ζώνης Πολιτισμού και Επιστημών στις δράσεις του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Ραδιοφώνου και στον Διαγωνισμό «ΚΑΝΤΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ», τον οποίο διοργάνωσαν η Επιστημονική Εταιρεία «EUROPEAN SCHOOL RADIO», η  ΕΚΟΜΑ, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων, Υ.ΠΑΙ.Θ. και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. Οι μαθητές της ραδιοφωνικής μας ομάδας προετοίμασαν εκπομπές που μεταδόθηκαν από το ESR (European School Radio), ενώ μαθητές από τμήματα της Β΄ και Γ΄ τάξης συμμετείχαν σε δράσεις αξιολόγησης των ραδιοφωνικών μηνυμάτων και των τραγουδιών που υποβλήθηκαν από Σχολεία όλης της Ελλάδας και της Κύπρου για τον Διαγωνισμό «ΚΑΝΤΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ 2021» με θέμα «Από το Εγώ στο Εμείς».

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Μουσικής οι μαθητές άκουσαν με υπευθυνότητα τις συμμετοχές των συνδιαγωνιζόμενων Σχολείων, αποφασίζοντας για τις βαθμολογίες, αξιολόγηση που συμψηφίστηκε με αυτήν της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού. Η δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία αξιολόγησης δόθηκε από τους διοργανωτές στο Σχολείο μας, λόγω της  συμμετοχής του στον παραπάνω Διαγωνισμό με ένα ραδιοφωνικό μήνυμα και ένα τραγούδι. Ευχαριστίες και ευχές για καλή επιτυχία στην Ευτυχία Τολίδη, στην Αριάδνη Κώστα και στην Άννα Λέτσα για τις εμπνευσμένες δημιουργίες τους!

Τις παραπάνω δράσεις και συμμετοχές στις εκπομπές του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Ραδιοφώνου και στον Διαγωνισμό «ΚΑΝΤΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ» συντόνισε η καθηγήτρια Μουσικής κ. Αναστασία Γκίνη.

Παρακαλούμε όλους τους μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και φίλους να στηρίξουν το Σχολείο μας, προωθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο καθώς και τα νούμερα των συμμετοχών μας σε συγγενείς και φίλους, προκειμένου να διεκδικήσουμε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ! Ξεκινήστε λοιπόν τώρα, δίνοντας πρώτοι εσείς την «καρδιά» σας στις συμμετοχές μας και προωθήστε σε όσους περισσότερους μπορείτε τα παρακάτω στοιχεία, καλώντας τους να  δώσουν κι εκείνοι τις «καρδιές» τους. Ας γεμίσουμε το διαδίκτυο με μουσική και παιδικές και νεανικές φωνές, επιβραβεύοντας με τις ψήφους μας τις δημιουργίες των μαθητών μας, ακόμα και σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες! Στον αέρα, λοιπόν, από τώρα μέχρι και τις 25 Μαΐου, η ειδική σελίδα της Ψηφοφορίας Ακροατών http://contest.europeanschoolradio.eu/vote/.

Πατώντας πάνω στα ραδιοφωνικά μηνύματα, ακούτε τον αριθμό 5918 με τίτλο «Είναι ….κάποιοι από εμάς» και στη συνέχεια πατάτε πάνω στην καρδιά, για να του δώσετε την ψήφο σας.

Πατώντας πάνω στα τραγούδια ακούτε τον αριθμό 6221 με τίτλο «Our new reality» και στη συνέχεια πατάτε πάνω στην καρδιά, για να του δώσετε την ψήφο σας.

Προσοχή! Η ψήφος σας προστίθεται, όταν η καρδιά γίνει με το πάτημα κόκκινη. Μπορεί μόνο μια φορά ο καθένας να δώσει την ψήφο του!

Τα αποτελέσματα της Αξιολόγησης για τα πρώτα βραβεία μόνο και χωρίς να αποκαλύπτεται η σειρά κατάταξης, θα ανακοινωθούν τη Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου στην ραδιοφωνική εκπομπή “Κάν’ το ν’ ακουστεί στον αέρα” (20.00-22.00). Τα σχολεία που θα ακούσουν το όνομά τους και τον τίτλο της συμμετοχής τους, θα ετοιμαστούν για την τελετή βράβευσης, που θα πραγματοποιηθεί τηλεοπτικά στην ΕΡΤ3. Συντονιστείτε όλοι τη Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου και κάθε Τρίτη στο European School Radio! Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της Αξιολόγησης με τις υψηλότερες σε βαθμολογία συμμετοχές, θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη της Ψηφοφορίας Ακροατών.