Οι μαθητές δημιουργούν για το eTwinning project “POWER OF SOUNDS”- logos, posters and audiovisual New Year Cards!
Δεκ 30 2021

Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο eTwinning project με τίτλο “POWER OF SOUNDS”, οι μαθητές της Β΄ τάξης και του τμήματος της Ζώνης Πολιτισμού και Επιστημών Γ΄τάξης με υπεύθυνη την καθηγήτρια Μουσικής κ. Αναστασία Γκίνη, κλήθηκαν αρχικά να δημιουργήσουν logos και posters.

Ακολουθούν τα logos που ετοίμασαν οι μαθητές (σε αντιστοιχία με τη σειρά παράθεσής τους παρακάτω):

Ευτυχία Τολίδη (logo 1), Έλενα Μαντέλα και Ελισάβετ Ντίτριχ (logo 2), Ανδρέας  Μανωλόπουλος (logo 3), Θωμαή  Μανωλοπούλου (logo 4), Σπύρος Μπάμπας (logo 5), Μάριος Αντώνιος Μπουρουζίκας (logo 6), Μαριλένα Σκανδύλα (logo 7), Σταύρος Τοκμακίδης, Κωνσταντίνος Πάνος και Αλέξανδρος Φραγκίδης (logo 8).

Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και διαγωνισμός προκειμένου να αναδειχθεί το logo του eTwinning έργου. Οι ίδιοι οι μαθητές μας επέλεξαν με ηλεκτρονική ψηφοφορία  να εκπροσωπήσει το Σχολείο μας στον τελικό διαγωνισμό (final contest) μεταξύ των συνεργαζόμενων Σχολείων το logo των μαθητριών της Β΄τάξης Έλενας Μαντέλα και Ελισάβετ Ντίντριχ. Στον τελικό διαγωνισμό κλήθηκε να ψηφήσει η ευρύτερη κοινότητα των τριών Σχολείων (βλ. https://thessaloniki.arsakeio.gr/arsakeio-gt-etwinning-power-of-sounds-logo-contest/ ). Το logo του Αρσακείου Γυμνασίου ήρθε δεύτερο με μικρή διαφορά ψήφων από το logo του Σχολείου της Πολωνίας, το οποίο αποτελεί πλέον το logo του έργου POWER OF SOUNDS.

Γραφική απεικόνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα posters που δημιούργησαν οι συμμετέχοντες μαθητές (σε αντιστοιχία με τη σειρά παράθεσής τους παρακάτω) Ευτυχία Τολίδη (poster 1), Χριστίνα  Κυριαζοπούλου, Ηλέκτρα Λεβέντη, Δήμητρα-Δανάη Μάντζιου και Χρυσούλα Κυπάρου (poster 2, ομαδικό έργο), Νικόλαος Λάγιος (poster 3), Μαριάννα Σεβιντικίδη (poster 4), Μάριος Αντώνιος Μπουρουζίκας (poster 5), Αικατερίνη Παπαδρόσου (poster 6), Ιωάννης Ρεφανίδης (poster 7), Κυριακή Τσαπακίδου (poster 8), Κωνσταντίνα Οικονόμου (poster 9).

Για το μήνα Δεκέμβριο η δραστηριότητα που ανατέθηκε στους μαθητές ήταν η ανταλλαγή ευχών για το Νέο Έτος 2022 με τη δημιουργία οπτικοακουστικής κάρτας (audiovisual New Year card). Για τη συγκεκριμένη εργασία οι μαθητές δημιούργησαν ευχετήρια κάρτα για το Νέο Έτος 2022 (εικαστική ή ψηφιακή σύνθεση) και την επένδυσαν στη συνέχεια με Χριστουγεννιάτικες ή Πρωτοχρονιάτικες μελωδίες και κάλαντα, που εκτέλεσαν οι ίδιοι  με τη φωνή, με μουσικά όργανα ή με κατάλληλο λογισμικό. Ακολουθούν δείγματα της δουλειάς των μαθητών.