Δημιουργία σχολικών Podcasts με χρήση του λογισμικού Audacity
Σεπ 13 2022

Κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της διδακτικής ενότητας «Πολυμέσα» του μαθήματος της Πληροφορικής, ασχολήθηκαν με την παραγωγή των δικών τους συνεντεύξεων, γνωστών στις μέρες μας και ως Podcasts. Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα αυτού του έργου παρουσιάστηκε από μαθητές του Σχολείου μας στο 14ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κ. Μακεδονίας.

Τα παιδιά ανέλαβαν τον ρόλο νεαρών ηχοληπτών και δημοσιογράφων και με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πληροφορικής, Αργυροπούλου Βασιλικής, πήραν συνεντεύξεις από καθηγητές του Σχολείου αλλά και από σημαντικούς ανθρώπους (ακαδημαϊκούς καθηγητές, συγγραφείς, ηθοποιούς, καθηγητές και άλλους) έξω από αυτό. Στη συνέχεια προχώρησαν στην επεξεργασία των ηχητικών τους επεισοδίων μέσα από το λογισμικό Audacity.

Οι συνεντεύξεις έγιναν στον χώρο του Σχολείου, αλλά και διαδικτυακά, και ολοκληρώθηκαν με τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2021-2022. Όλα τα παιδιά της Β’ τάξης χωρίστηκαν σε ομάδες και η καθεμία ανέλαβε να υλοποιήσει το δικό της Podcast.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στα Podcasts στο επίσημο κανάλι του Σχολείου, στο YouTube καθώς και να κάνετε της εγγραφή σας σε αυτό, πατώντας το κουμπί Subscribe, έτσι ώστε να σας εμφανίζονται όλες οι νέες αναρτήσεις του Σχολείου. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ποιο Podcast θα θέλατε να ακούσετε, πατώντας στο αντίστοιχο εικονίδιο παρακάτω.

Σας προτρέπουμε λοιπόν να ακούσετε τα Podcasts, τα οποία με μεράκι και ενθουσιασμό παρήγαγαν οι μαθητές μας. Καλή ακρόαση!

 

Συνέντευξη με τον καθηγητή Αρχαιολογίας και μέλος

του ΔΣ της Φ.Ε.  Βασίλειο Λαμπρινουδάκη

Συνέντευξη με τον συγγραφέα και δάσκαλο Ισίδωρο Ζουργό

 

 

Συνέντευξη με τον ηθοποιό Βλαδίμηρο Κυριακίδη Συνέντευξη με την ψηφιακή βοηθό Siri
Συνέντευξη με τον Διευθυντή του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης Αθανάσιο Νευροκοπλή Συνέντευξη με την υποδιευθύντρια του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης Μαρία Φωτίου
Συνέντευξη με τον φιλόλογο Αλέξη Αλεξίου Συνέντευξη με τον καθηγητή Πληροφορικής Εμμανουήλ Γεωργάκα
Συνέντευξη με τον φιλόλογο Λεωνίδα Κατσικαρίδη Συνέντευξη με τον εικαστικό Θοδωρή Σπανό
Συνέντευξη με τον φυσικό Βασίλη Τεμπερεκίδη Συνέντευξη με τη φιλόλογο Μάρθα Πετμεζάρη
Συνέντευξη με τη φιλόλογο Ξένια Γαϊτανίδου Συνέντευξη με την πρόεδρο του 15μελους Συμβουλίου Σταυρούλα Αλεξίου

Συνέντευξη με την ψυχολόγο Δέσποινα Ιακώβου