Ολοκλήρωση του έργου eTwinning ‘Countdown to the Tokyo Olympics 2021’
Ιούλ 7 2021

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας από την Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη, που συμμετείχαν τη φετινή σχολική χρονιά στο eTwinning έργο ‘Countdown to the Tokyo Olympics 2021’, κατάφεραν με επιτυχία να ολοκληρώσουν τις προγραμματισμένες δράσεις του έργου, παρά τις όποιες αντιξοότητες λόγω της πανδημίας Covid -19. Η τελευταία και πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα του έργου με την οποία ασχολήθηκαν οι μαθητές όλων των συνεργαζόμενων σχολείων αφορούσε στην χώρα που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2021, την Ιαπωνία, τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Σε αυτήν τη θεματική ενότητα οι μαθητές των σχολείων κλήθηκαν να ‘ανακαλύψουν’ διάφορα γεωγραφικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά της χώρας που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2021. Μέσα από εκτενή έρευνα στο διαδίκτυο οι μαθητές χωρισμένοι σε διεθνικές ομάδες συνεργάστηκαν και συγκέντρωσαν πλήθος χρήσιμων πληροφοριών για την Ιαπωνία και για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Μάλιστα το Σχολείο μας σε συνεργασία με 2 άλλα σχολεία συνεργάτες (το ένα από την Πολωνία και το άλλο από την Ελλάδα)  δημιούργησαν ένα ψηφιακό περιοδικό – αφιέρωμα στην Ιαπωνία, στο οποίο γίνεται αναφορά στην ιαπωνική κουλτούρα, την αρχιτεκτονική, την παραδοσιακή κουζίνα, το ιαπωνικό σύστημα εκπαίδευσης, το διάσημο Bon Dance φεστιβάλ, το κλίμα, γεωγραφικά χαρακτηριστικά της χώρας και άλλα. Μπορείτε παρακάτω να ξεφυλλίσετε το περιοδικό μας.

A mag created with Madmagz.

 

Επιπλέον, πάρα το γεγονός ότι κάποια από τα συνεργαζόμενα σχολεία είχαν εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και όχι δια ζώσης μαθήματα κατά τον μήνα Ιούνιο λόγω της κατάστασης της  πανδημίας στη χώρα τους,  πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και τα e-sports (ηλεκτρονικά αγωνίσματα) που είχαν προσυμφωνηθεί από όλα τα σχολεία συνεργάτες με ικανοποιητική συμμετοχή μαθητών. Στην παρουσίαση που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα αθλήματα και τα αποτελέσματα των αγωνισμάτων στα οποία έλαβαν μέρος οι μαθητές.  

 

Τέλος θα θέλαμε να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, όπως επίσης και στους μαθητές όλων των σχολείων που συμμετείχαν στο eTwinning έργο ‘Countdown to the Tokyo Olympics 2021’, καθώς μέσα από αυτήν τη δημιουργική σύμπραξη  αναδείχθηκε η σημαντικότητα της συνεργασίας των λαών και της κατανόησης των ολυμπιακών αξιών και έγινε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όχι μόνο της σχολικής αλλά και της ευρύτερης κοινότητας αναφορικά με  τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής  στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στις δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου συμμετείχαν μαθητές από τα τμήματα Αγγλικών της Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξης με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους, κ. Αποστολίας Μπαρμπούτα, και με την πρόθυμη συνδρομή της συναδέλφου και πρέσβειρας eTwinning, κ. Κατερίνας Κυριακίδου.