Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών και εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Φεβ 3 2024

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στον εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, που είναι προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών.

Στη συνέχεια, ακολούθησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο «Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης». Εκεί οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους και στη μόνιμη έκθεση του μουσείου. Γνώρισαν πτυχές της ιστορίας και των ηρώων της μέσα από εκθέματα της περιόδου από το 1821 μέχρι και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών σε ένα βιωματικό εργαστήρι με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα παιδιά μέσα από συζήτηση και παιχνίδια ρόλων συνειδητοποίησαν πως οι ευκαιρίες και τα δικαιώματα δεν είναι, δυστυχώς, ίδια για  όλα τα παιδιά του κόσμου. Οι μαθήτριες και οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον στο βιωματικό εργαστήρι και μπόρεσαν να αντιληφθούν σε βάθος τις πολύ σημαντικές, αλλά όχι δεδομένες, αξίες της ειρήνης, της ισότητας, των ίσων δικαιωμάτων, του δικαιώματος στη στέγη, στη μόρφωση και την ελευθερία.

Την επίσκεψη συνόδεψαν οι καθηγητές και οι καθηγήτριες Σοφία Καρασσάβα (αρχηγός), Άννα Διαμαντίδου, Ιωάννα Κάλλη, Θένια Κωνσταντινίδου, Λένα Μπίκου, Θωμάς Ντίκας, Θανάσης Τσολάκης και Τότα Οικονόμου.