Ο «Αρκτούρος» στο Σχολείο μας
Ιούν 12 2022

Την Τρίτη 24 Μαΐου 2022 το Σχολείο μας είχε τη μεγάλη χαρά να φιλοξενήσει τον Διευθυντή της μη κυβερνητικής και μη κερδοσκοπικής, περιβαλλοντικής οργάνωσης «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», Αλέξανδρο Καραμανλίδη, που έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α’ τάξης συγκεντρώθηκαν στον χώρο του θεάτρου του Σχολείου, όπου παρακολούθησαν τη διαδραστική και άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση για το έργο και τις δράσεις του «Αρκτούρου», τα άγρια ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο και το πώς μπορούμε να συμβάλουμε στη διάσωσή τους. Με το πέρας της παρουσίασης, τα παιδιά βομβάρδισαν με ερωτήσεις τον κ. Καραμανλίδη, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για το αξιέπαινο έργο του «Αρκτούρου» και την προστασία των άγριων ζώων αλλά και την ευαισθητοποίησή τους, σε συνδυασμό με τις γνώσεις που αποκόμισαν από την ενασχόλησή τους στις εργασίες των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Η ενημερωτική αυτή παρουσίαση του κ. Καραμανλίδη ήρθε ως επιστέγασμα της προσπάθειας που κατέβαλαν τα παιδιά της Α’ τάξης, καθώς είχαν αναλάβει ανά τμήμα να καταπονήσουν ερευνητικές εργασίες με θέμα την «Αρμονική συνύπαρξη Ανθρώπου και Άγριας Ζωής» με επίκεντρο το ελάφι (τμήμα Α1), την καφέ αρκούδα (τμήμα Α2) και τον λύκο (τμήμα Α3) στο πλαίσιο Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων, με υπεύθυνους τους καθηγητές Όλγα-Μαρία Ντίνα (Βιολόγος), Μάρθα Πετμεζάρη (Φιλόλογος) και Αλέξη Μάντζιο (Μαθηματικός) αντίστοιχα.