2ο ενδοσχολικό διαδικτυακό τουρνουά Σκάκι
Απρ 1 2021

Την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 πραγματοποιήθηκε το 2ο ενδοσχολικό διαδικτυακό τουρνουά σκάκι στην ψηφιακή σκακιστική πλατφόρμα Lichess.

Στο τουρνουά συμμετείχαν δέκα μαθητές του Σχολείου μας. Στην πρώτη τριάδα μετά από 5 γύρους και 25 συνολικά παρτίδες βρέθηκαν οι μαθητές: Κωνσταντίνος Βλαχάκης, Μιχαήλ Βασιλάκης και Φίλιππος Πρωτοφανούσης, μαθητές της Α’ τάξης. Την ιδέα και την ευθύνη για την οργάνωση και την ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά είχε ο καθηγητής Φυσικής Βασίλειος Ι. Τεμπερεκίδης.

Πώς βίωσαν, όμως, οι μαθητές το τουρνουά; Οι εντυπώσεις τους και τα σχόλια:

Ισαάκ Κουνδουράς (Α1)

Συμμετείχα για πρώτη φορά στο τουρνουά σκακιού του Σχολείου. Αν και οι αγώνες έγιναν μέσω υπολογιστή και όχι δια ζώσης, ήταν σαν να παίζαμε στον ίδιο χώρο. Η πλατφόρμα Lichess είναι πολύ καλά δομημένη και προγραμματισμένη, έτσι ώστε να μπορεί το άτομο που παίζει να έχει στη διάθεσή του ό,τι του χρειάζεται. Μεταξύ των θετικών στοιχείων της πλατφόρμας, η αναγραφή  του χρόνου, της βαθμολογίας καθώς και η άσπρη σημαία, στην περίπτωση που κάποιος παίκτης ήθελε να παραιτηθεί της προσπάθειάς του.

Φίλιππος Πρωτοφανούσης (Α3)

Το 2ο ενδοσχολικό τουρνουά σκάκι μου αφήνει μόνο ευχάριστες εντυπώσεις. Αρχικά το τουρνουά «έσπασε» την μονοτονία της καραντίνας και μού πρόσφερε χρόνο ψυχαγωγίας. Επίσης το τουρνουά με βοήθησε να αναπτύξω νέες στρατηγικές για το σκάκι, που θα μου χρησιμεύσουν σε μελλοντικούς μου αγώνες. 

Νικόλαος Ιωσηφίδης (Β1)

Κατά την γνώμη μου, το 2ο τουρνουά ήταν καλύτερο από το 1ο. Πλέον, όλοι μάθαμε να χρησιμοποιούμε την εφαρμογή, καθιστώντας έτσι το τουρνουά πιο γρήγορο και χωρίς τεχνικές δυσκολίες. Πιστεύω πως σε κάποια σημεία πιθανόν να είναι καλύτερα διαδικτυακά, καθώς ο καθένας βρίσκεται στον χώρο του, σε ήσυχο περιβάλλον, γεγονός που του επιτρέπει να συγκεντρωθεί καλύτερα. Ήταν μια ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με τους συμμαθητές μας και να διασκεδάσουμε. Αναμένω το επόμενο!

Ανδρέας Ναζλίδης (Β2)

Η εμπειρία του διαδικτυακού τουρνουά ήταν πρωτότυπη και παράλληλα διασκεδαστική. Όπως και στην πρώτη διοργάνωση, όλοι οι συμμετέχοντες, εκτός της σκακιστικής εμπειρίας που κερδίσαμε, είχαμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε με τους συμμαθητές μας, ευκαιρία σημαντική κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων και του  εγκλεισμού. Ακόμη, το τουρνουά προσέλκυε σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον των  συμμετεχόντων, κυρίως χάρη στη δυνατότητα να βρεθεί κανείς αντίπαλος με πολλούς διαφορετικούς  παίκτες. Τέλος, δεν μπόρεσα να βρω κανένα αρνητικό στοιχείο του τουρνουά και ελπίζω να μου δοθεί η δυνατότητα να ξανασυμμετάσχω στο μέλλον.

Ευάγγελος Νταόπουλος (Β2)

Το 2ο τουρνουά ήταν υπέροχο. Μου άρεσε που μπορέσαμε και παίξαμε, χωρίς να είμαστε από κοντά. Προσωπικά το βρήκα πολύ διασκεδαστικό! Μου είναι αδιάφορη η σειρά κατάταξης. Το σημαντικότερο είναι η ευκαιρία που δόθηκε σε όλους μας!