Γιορτή 25ης Μαρτίου – αφιέρωμα στον Φιλελληνισμό
Απρ 7 2022

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ τάξης του Γυμνασίου στο γυμναστήριο του Σχολείου. Η φετινή γιορτή ήταν αφιερωμένη στο κίνημα του Φιλελληνισμούκαι στην προσφορά του στον Αγώνα.

Η γιορτή ξεκίνησε με την ετυμολογία, τον ορισμό και την ιστορική αναδρομή της λέξης “Φιλέλληνας” και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν σημαντικοί Φιλέλληνες από τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, οι οποίοι συμμετείχαν στον απελευθερωτικό Αγώνα της Ελλάδας.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στους: Λόρδο Μπάιρον, Ευγένιο Ντελακρουά, Βίκτωρα Ουγκώ, Ιωάννη Ιάκωβο Μάγερ, Δημήτριο Μεσθενέα και Πέτερ Φον Ες. Κατά τη διάρκεια της γιορτής προβλήθηκαν, επίσης, βραβευμένες εργασίες μαθητών που υλοποιήθηκαν την περσινή χρονιά με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η γιορτή πλαισιώθηκε από τα τραγούδια που προετοίμασε το μουσικό σύνολο του Σχολείου (χορωδία και ορχήστρα Β΄ και Γ΄ τάξης) και ολοκληρώθηκε με δύο παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ τάξης, που συγκίνησαν και έλαβαν το δυνατό χειροκρότημα του κοινού.

Τα κείμενα επιμελήθηκαν οι καθηγητές Μιχαέλα Αποσιάδου (Γερμανικών), Βαγγέλης Δήμος (Αγγλικών), ​Σοφία Καρασάββα (Γαλλικών) και Μάρθα Πετμεζάρη (Φιλόλογος). ​Υπεύθυνη των προβολών της γιορτής ήταν η Μαθηματικός Ελένη Μπίκου.

Το μουσικό σύνολο προετοίμασε η καθηγήτρια Μουσικής Αναστασία Γκίνη και υπεύθυνη της διδασκαλίας χορών ήταν η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Στέλλα Εμίνογλου