1ο ενδοσχολικό διαδικτυακό τουρνουά σκάκι ενηλίκων
Απρ 21 2021

Την Κυριακή 18 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε το 1ο ενδοσχολικό διαδικτυακό τουρνουά σκάκι ενηλίκων στην ψηφιακή σκακιστική πλατφόρμα Lichess.

Στο τουρνουά συμμετείχαν 2 απόφοιτοι και 6 γονείς μαθητών των Σχολείων μας. Στην πρώτη τριάδα μετά από 6 γύρους και 24 συνολικά παρτίδες βρέθηκαν οι: Αλέξανδρος Σλαβούδης (απόφοιτος), Δημήτριος Βλαχάκης (πατέρας μαθητή Γυμνασίου) και Βασίλειος Βελιτσκάκης (πατέρας απόφοιτου και μαθητή Λυκείου). Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου σε συνεργασία με το Γυμνάσιο και με ανοικτή πρόσκληση στους γονείς των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Την ιδέα και την ευθύνη για την οργάνωση και ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά είχε ο καθηγητής Φυσικής Βασίλειος Ι. Τεμπερεκίδης.

“Το Δ.Σ.  του Σ.Γ.Κ. ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ευχαριστεί τους συμμετέχοντες στο 1ο διαδικτυακό τουρνουά σκάκι καθώς και την Διεύθυνση και όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση και εκτέλεση του τουρνουά και κυρίως τον καθηγητή κ. Β. Τεμπερεκίδη.”

 ο πρόεδρος

Ι. Ιωσηφίδης”

Πώς βίωσαν, όμως, οι συμμετέχοντες το τουρνουά; Οι εντυπώσεις τους και τα σχόλια:

Ηρακλής Βελιτσκάκης

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν 3 χρόνια από όταν αποφοίτησα από το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης, αλλά νιώθω σαν να μην πέρασε μια μέρα. Και αυτό χάρη των δράσεων σαν αυτή της Κυριακής. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ανήκω στην οικογένεια των Αρσακείων και που ακόμα και αυτή την περίοδο βρίσκει τρόπους να μας φέρει κοντά! Εύχομαι να τα ξαναπούμε, σκακιστικά και όχι μόνο! Στο επόμενο και με την συμμετοχή καθηγητών!! 

Δημήτριος Βλαχάκης

Θεωρώ ότι το τουρνουά αποτέλεσε μια ευχάριστη πρόσκληση & πρόκληση για όλους τους συμμετέχοντες. Βεβαίως, πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα στον πρωτεργάτη κ. Τεμπερεκίδη για την υπομονή & επιμονή του για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Νίκος Ναζλίδης 

Ευχαριστώ τον σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, το Γυμνάσιό μας και τον κ. Βασίλη Τεμπερεκίδη για την διοργάνωση του τουρνουά σκάκι για Γονείς και Αποφοίτους. 

Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες και φυσικά στον νικητή.

Ήταν η πρώτη φορά που συμμετέχω σε οποιουδήποτε είδους τουρνουά σκάκι και το απόλαυσα πραγματικά. Ο περιορισμός του χρόνου ανεβάζει την αδρεναλίνη και την ομορφιά του παιχνιδιού. Εδώ ταιριάζει απόλυτα η φράση “να το ξανακάνουμε “… 

Αλέξανδρος Σλαβούδης 

Σε μία περίοδο που όλοι βρεθήκαμε να περνάμε πολύ από τον χρόνο μας στο σπίτι και κληθήκαμε να βρούμε νέα χόμπι, εγώ και κάποιοι συμφοιτητές μου αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε online μαθήματα σκάκι για να ενισχύσουμε τις γνώσεις μας στο παιχνίδι. Όταν έμαθα ότι θα πραγματοποιηθεί το τουρνουά σκέφτηκα ότι ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να δοκιμάσω την τύχη μου. Ευχαριστώ το σχολείο για την όμορφη εμπειρία και ανυπομονώ για τα επόμενα τουρνουά.

Αντώνης Παπαγεωργίου 

Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Αρσακείου Λυκείου

Το σημερινό σκακιστικό τουρνουά ήταν πολύ ενδιαφέρον. Η εφαρμογή που χρησιμοποιήσαμε στο σκάκι ήταν πολύ καλή και αποτελεσματική. Το live chat ήταν επίσης ένα ωραίο στοιχείο και πρόσθεσε αμεσότητα. Οι συμπαίκτες ήταν εξίσου πολύ καλοί και αυτό μετέτρεψε το παιχνίδι σε πιο ανταγωνιστικό επίπεδο με  ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Σας ευχαριστούμε για τη δραστηριότητα.