1η διδακτική επίσκεψη της Α΄ Γυμνασίου στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτ 19 2021

Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου  πραγματοποιήθηκε η πρώτη διδακτική επίσκεψη για τα παιδιά της Α’ Γυμνασίου στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων, στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.

 Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, μέσα από ξενάγηση, συζήτηση και ανάλυση αφισών, αλλά και να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα «Οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες» και «Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες». Τους δόθηκε η ευκαιρία να συλλέξουν πληροφορίες για τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις που άλλαξαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ολυμπιακής διοργάνωσης.

Οι μαθητές μας ήρθαν επίσης σε επαφή με τον θεσμό των Παραολυμπιακών Αγώνων, με τις διαφορετικές κατηγορίες αθλητών με αναπηρία, καθώς και τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων, παίρνοντας οι ίδιοι μέρος σε ένα αγώνισμα των Παραολυμπιακών Αγώνων(Boccia) καθήμενοι και κινούμενοι μόνο στο πάτωμα. Η επίσκεψη έκλεισε ευχάριστα και διασκεδαστικά, καθώς δόθηκε στα παιδιά η ευκαιρία να δοκιμάσουν κάποια αγωνίσματα, όπως το άλμα εις μήκος και το άλμα εις ύψος.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Στέλλα Εμίνογλου, οι καθηγήτριες Αγγλικών Βασιλική Κωσταρά και Παναγιώτα Οικονόμου, η καθηγήτρια Γαλλικών Ιουλία Γάτσου, η καθηγήτρια Γερμανικών Μιχαέλα Αποσιάδου και η θεολόγος Παναγιώτα Ψωμιάδου.