Φυτεύοντας αρωματικά φυτά στο Σχολείο μας
Νοέ 5 2017
κάντε κλικ στο εικονίδιο, για να δείτε εικόνες και φωτογραφίες από τη φύτευση


Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητές της Β΄ τάξης, σε συνεργασία με τους συμμαθητές τους από την Α΄ τάξη, φύτεψαν αρωματικά φυτά στα παρτέρια που με πολύ φροντίδα είχαν προετοιμάσει τα μέλη της Τεχνικής Υπηρεσίας στον αύλειο χώρο, περιμετρικά του Σχολείου μας. Η δράση ξεκίνησε με μια μικρή παρουσίαση από τα παιδιά της Β΄ Γυμνασίου για τη λειτουργία της αναπαραγωγής των φυτών, την οποία διδάσκονται φέτος στη Βιολογία. Στη συνέχεια, έδειξαν στους συμμαθητές τους της Α΄ τάξης τον τρόπο φύτευσης, εξηγώντας ταυτόχρονα τη διαδικασία. Φύτεψαν το μισό παρτέρι με το δικό τους αρωματικό φυτό και κατόπιν βοήθησαν τα παιδιά της Α΄ τάξης να φυτέψουν το άλλο μισό με το δικό τους αρωματικό φυτό.

Όλα αυτά κάτω από το άγρυπνο βλέμμα και με τη συνεχή βοήθεια και επίβλεψη της καθηγήτριάς τους, κ. Γεωργίας Στεφανίδου, αλλά και του κηπουρού, κ. Παναγιώτη Καβάζη, καθώς και του τεχνικού, κ. Βασίλη Κουταλακίδη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ενθουσιάστηκαν τόσο από τη διαδικασία όσο και από το αποτέλεσμα. Τα φρεσκοφυτεμένα παρτέρια τους στολίζουν ήδη το Σχολείο μας, ομορφαίνοντάς το ακόμη περισσότερο, και τα παιδιά δίκαια καμαρώνουν για τη δική τους δημιουργική συμβολή σε αυτό.