επιτυχίες, χαμόγελα.. και πάλι πρωτιά!
Αυγ 28 2021

 

Tα αποτελέσματα για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο..

Και φέτος μας γεμίζει χαρά η επιτυχία των μαθητών και των μαθητριών μας μετά την ανακοίνωση των βάσεων και των επιτυχόντων στις Πανεπιστημιακές Σχολές. και φέτος, όπως και πέρυσι, μια δίκαιη πρωτιά μας κάνει ακόμα πιο περήφανους: με 19.528 μόρια ο αριστούχος μαθητής μας εισήχθη πρώτος στην απαιτητική Νομική Σχολή του ΑΠΘ, συμφοιτητής από τον Σεπτέμβρη με άλλες τρεις συμμαθήτριές του, και κοντά στους ακόμα δύο απόφοιτούς μας νέους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ! Με την εισαγωγή των δύο κοριτσιών στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και του ΔΠΘ η επιτυχία των φετινών αποφοίτων μας στις ιδιαίτερα περιζήτητες υψηλόβαθμες σχολές είναι πράγματι μεγάλη. Η εισαγωγή στα Τμήματα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ, των Μηχανολόγων Μηχανικών, της Ψυχολογίας, της Φαρμακευτικής, της Βιολογίας, της Οδοντιατρικής, των Οικονομικών και σε άλλα πολλά και εξίσου αξιόλογα πανεπιστημιακά τμήματα δικαιώνει την προσπάθεια των παιδιών και του Σχολείου και δίνει  χαρά, περηφάνια και ανακούφιση τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, και φυσικά τις οικογένειές τους και εμάς τους καθηγητές τους.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα των αποφοίτων του
Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για το ακαδημαϊκό
έτος 2021-22
, έχουν ως εξής:

 στο πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών

Από τα είκοσι παιδιά του θεωρητικού μας τμήματος που συμμετείχαν στις εξετάσεις εισήχθησαν έξι (6) στη Νομική Σχολή: τέσσερις (4) στη Νομική του ΑΠΘ [ανάμεσά τους πρώτος (1ος) ο Απόστολος με 19.528 μόρια και 13η η Χριστίνα με 19.035 μόρια] και δύο στη Νομική του ΔΠΘ , δύο (2) στα Τμήματα Ψυχολογίας ΑΠΘ και Φλώρινας, μία (1) στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑΜΑΚ, μία (1) στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ΔΠΘ,  μία (1) στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης ΑΠΘ, μία (1) στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ, μία (1) στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου, ένας (1) -και μάλιστα 9ος– στο Τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας ΑΠΘ,  μία (1) στο Τμήμα  Επιστημών Προσχολικής Αγωγής Φλώρινας, μία (1) στο Τμήμα Φιλολογίας Ιωαννίνων, δύο (2) σε Τμήματα Θεολογίας ΑΠΘ και ένας (1) στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

 

 στο πεδίο των Θετικών Επιστημών

Δώδεκα (12)  μαθητές και μαθήτριες του πολυτεχνικού τμήματος είναι πια φοιτητές και φοιτήτριες Τμημάτων Μηχανικών του Πολυτεχνείου: μία (1) και μάλιστα 5η με 19.181 μόρια στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΑΠΘ, δύο (2) στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ και Βόλου, τρεις (3) στα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Ξάνθης και Κοζάνης, τέσσερις (4) στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Ιωαννίνων, ένας (1) στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Βόλου ένας (1) στο Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών ΑΠΘ.

Επιπλέον, ένας (1) μαθητής μας είναι πια φοιτητής στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ
και ένας (1) στο Τμήμα
Μαθηματικών ΑΠΘ
.

 

 στο πεδίο των Επιστημών Υγείας 

Οι δεκαέξι (16) από τους 18 μαθητές και μαθήτριες του ιατρικού τμήματος του σχολείου μας είναι πια φοιτητές και φοιτήτριες: δύο (2) εισήχθησαν στην Ιατρική του ΑΠΘ και του ΔΠΘ, πέντε (5) σε Τμήματα Βιολογίας [μία στο τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ, μία της Πάτρας και τρεις στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του ΔΠΘ], ένας (1) στην Οδοντιατρική ΑΠΘ, δύο (2) στη Φαρμακευτική ΑΠΘ και Πάτρας, ένας (1) στην Κτηνιατρική ΑΠΘ, ένας (1) στο Τμήμα Χημείας ΑΠΘ, δύο (2) σε Τμήματα Γεωπονίας του Βόλου, ένας (1) στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ και μία (1) στο Τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δ.Μακεδονίας.

 

στο πεδίο των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής

Από το ολιγομελές οικονομικό τμήμα του σχολείου μας εισήχθησαν ένας (1) στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΜΑΚ, μία (1) στο Τμήμα  Λογιστικής και Πληροφοριακών Συστημάτων ΔΙΠΑΕ Θεσσαλονίκης, τρεις (3) στα Τμήματα Οικονομικών Σπουδών των Ιωαννίνων και του ΔΠΘ, ένας (1) στο Τμήμα Πληροφορικής ΔΙΠΑΕ Καβάλας και ένας (1) στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 
Οι μαθητές κι οι μαθήτριές μας  πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές υψηλής ζήτησης και κυρίως σε σχολές  που ανταποκρίνονται στις κλίσεις και τις προσδοκίες τους -κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η επιτυχία τους είναι μεγαλύτερη, καθώς προετοιμάζονταν σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης, για πολλούς μήνες μακριά από τον φυσικό χώρο του Σχολείου, έχοντας όμως πάντα την πολύπλευρη παιδαγωγική στήριξη του Σχολείου και την διαρκή καθοδήγηση των καθηγητών τους. Η συνεπής και αδιάλειπτη λειτουργία της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης στο Αρσάκειο Θεσσαλονίκης, η κατάρτιση αλλά και η προσήλωση των καθηγητών διευκόλυναν τους υποψηφίους μας να συνεχίσουν την εντατική και ουσιαστική προετοιμασία τους, να μην απογοητευτούν, να μη χάσουν τον στόχο τους και να δώσουν τελικά τον καλύτερό τους εαυτό.

Για την επιμονή και την προσπάθειά τους, αυτά τα παιδιά που μοιράζονται σήμερα με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους τη χαρά για την εισαγωγή τους στις Πανεπιστημιακές Σχολές, αξίζουν αναμφίβολα τα συγχαρητήρια και τις ευχές όλων μας.

 Ευχόμαστε από καρδιάς σε όλες και όλους τους απόφοιτούς μας, να προχωρήσουν με επιτυχία και χαρά στις διαδρομές και τις αναζητήσεις τους, κρατώντας πάντα ζωντανές τις αναμνήσεις και τα διδάγματα των σχολικών τους χρόνων.

 [αύγουστος 2021]