97,5% επιτυχία!
Αυγ 27 2019
Tα αποτελέσματα για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο..

 

Η ανακοίνωση των βάσεων και των επιτυχόντων στις Πανεπιστημιακές Σχολές γέμισε χαρά, περηφάνια και ανακούφιση τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, και φυσικά τις οικογένειές τους και εμάς τους καθηγητές τους.
Από τους 40 υποψηφίους του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης είναι πια φοιτητές και φοιτήτριες οι 39: ποσοστό επιτυχίας 97,5%, ποσοστό που ξεπερνά τις προσδοκίες καθενός!
Έχει ιδιαίτερη σημασία να σημειωθεί πως οι μαθητές κι οι μαθήτριές μας(σε ποσοστό μεγαλύτερο από 65%) πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές υψηλής ζήτησης και κυρίως σε σχολές που αποτελούσαν τις πρώτες τους επιλογές και ανταποκρίνονται στις κλίσεις και τις προσδοκίες τους.
Τα ολιγομελή και στοχευμένα τμήματα των ομάδων προσανατολισμού που λειτουργούν στο Αρσάκειο Θεσσαλονίκης, η διαρκής υποστήριξη του Σχολείου, η εμπειρία και η κατάρτιση των καθηγητών βοήθησαν και φέτος τους υποψηφίους μας να προετοιμαστούν σωστά και συστηματικά και να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Σήμερα όμως τα συγχαρητήρια και τα χαμόγελα αναμφίβολα ανήκουν στα παιδιά που, έπειτα από μια δύσκολη και πιεστική χρονιά, χαίρονται την εισαγωγή τους στις Πανεπιστημιακές Σχολές. 

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα των αποφοίτων του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, έχουν ως εξής:

στο πεδίο των Επιστημών Υγείας(100% επιτυχία)
Όλα παιδιά του ιατρικού τμήματος του σχολείου μας είναι πια φοιτητές και φοιτήτριες και μάλιστα οι δύο (2) εισήχθησαν στηνΙατρική, μία (1) στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, δύο (2) σε Τμήματα Χημείας, ένας (1) στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας και μία (1) στο Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών,σε σχολές δηλαδή που αποτελούσαν τις πρώτες τους επιλογές. Έξι ακόμα φοιτητές και φοιτήτριες στα Τμήματα Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Τεχνολογίας Τροφίμων χαίρονται την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο, ενώ έχουν ήδη συγχαρεί τη συμμαθήτριά τους που έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο της Τσεχίας.
στο πεδίο των Θετικών Επιστημών (100% επιτυχία)
Εξαιρετικά τα αποτελέσματα των δέκα μαθητών και των μαθητριών και του πολυτεχνικού τμήματος: οκτώ φοιτητές και φοιτήτριες (8) στις Πολυτεχνικές Σχολές, μία (1) στο Τμήμα των Μαθηματικών του ΑΠΘ και ένας (1) στο Τμήμα Μουσικών Επιστημών του ΑΠΘ. Όλα τα παιδιά πέτυχαν το στόχο τους: ικανοποίηση για την εισαγωγή τους στις περιζήτητες Σχολές του Πολυτεχνείου και δικαίωση για τους δυο μας μαθητές που έχουν την ευκαιρία να σπουδάσουν ακριβώς αυτό που αγαπούν με πάθος, τα Μαθηματικά και τη Μουσική!
στο πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών(90% επιτυχία)
Οι δέκα μαθήτριές μας, που έδωσαν εξετάσεις και υπέβαλαν μηχανογραφικό, κατάφεραν, στην πλειοψηφία τους, να πετύχουν τους δύσκολους προσωπικούς τους στόχους και την εισαγωγή τους στις σχολές της επιλογής τους. Συγκεκριμένα, από τα παιδιά του θεωρητικού μας τμήματος εισήχθησαν τρεις (3) στη Νομική, μία (1) στην Ψυχολογία, μία (1) στο Παιδαγωγικό του ΑΠΘ, μία (1) στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ, μία (1) στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, μία (1) στο Τμήμα Διερμηνείας και Μετάφρασης στην Κέρκυρα και μία (1) σε Τμήμα Φιλολογίας. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τις σχολές Καλών Τεχνών μακάρι να μας δώσουν μια ακόμη επιτυχία! Σε όλα τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια κι ευχές για επιτυχία στον δρόμο που επέλεξαν να ακολουθήσουν.
στο πεδίο των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής(100% επιτυχία)
Από το οικονομικό τμήμα του σχολείου μας εισήχθησαν δύο (2) στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΠΑΜΑΚ, μία (1) στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ, ένας (1) στο Τμήμα Μάρκετιγκ και Επικοινωνίας  του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, ένας (1) στις Οικονομικές Επιστήμες ΑΠΘ, μία (1) στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίουκαι μία (1) στο Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου, κερδίζοντας χαρά και ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους. Χαρούμενος και ο συμμαθητής τους που ετοιμάζεται για τις σπουδές του στη Βρετανία.
Ευχόμαστε σε όλες και όλους τους απόφοιτους μας, φοιτητές και φοιτήτριες στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας ή του εξωτερικού, να προχωρήσουν με επιτυχία και χαρά στις διαδρομές και τις αναζητήσεις τους, κρατώντας πάντα βαθιά μέσα τους τα διδάγματα των σχολικών χρόνων και την αυθεντικότητα της νεανικής τους τόλμης.
[αύγουστος 2019]