94,4% επιτυχία!
Αυγ 29 2018

Tα αποτελέσματα για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο..

Η ανακοίνωση των βάσεων και των επιτυχόντων στις Πανεπιστημιακές Σχολές γέμισε χαρά, περηφάνια και ανακούφιση τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, και φυσικά τις οικογένειές τους και εμάς τους καθηγητές τους.

Από τους 53 υποψηφίους του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης είναι πια φοιτητές και φοιτήτριες οι 50ποσοστό επιτυχίας 94,4% το 88% σε τμήματα ΑΕΙ και το 12% σε τμήματα ΤΕΙ. Εύλογη λοιπόν είναι η ικανοποίηση όλων μας και ειλικρινή τα συγχαρητήρια στα παιδιά.

Έχει ιδιαίτερη σημασία να σημειωθεί πως οι μαθητές κι οι μαθήτριές μας  (σε ποσοστό μεγαλύτερο από 60%) πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές υψηλής ζήτησης και σχολές που αποτελούσαν τις πρώτες τους επιλογές, ενώ σε ποσοστό 52% εξασφάλισαν την εισαγωγή τους σε σχολές της Θεσσαλονίκης, στα τμήματα του ΑΠΘ και του ΠαΜακ. Ήταν βέβαια αναμενόμενη η επιτυχία τους μετά την ανακοίνωση των υψηλών βαθμολογιών τους [βλ. εδώ], αλλά η κατάκτηση και ιδιαίτερα καλής σειράς εισαγωγής αποτέλεσε μια ακόμα επιβεβαίωση της προσπάθειας των παιδιών και του σχολείου: το 30% των νέων φοιτητών και φοιτητριών μας έχει εισαχθεί ανάμεσα στους 25 πρώτους της σχολής τους, και μάλιστα το 12% βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των εισαχθέντων.

Τα ολιγομελή και στοχευμένα τμήματα των ομάδων προσανατολισμού που λειτουργούν στο Αρσάκειο Θεσσαλονίκης, η διαρκής υποστήριξη του Σχολείου, η εμπειρία και η κατάρτιση των καθηγητών βοήθησαν και φέτος τους υποψηφίους μας να προετοιμαστούν σωστά και συστηματικά και να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Σήμερα όμως τα συγχαρητήρια και τα χαμόγελα αναμφίβολα ανήκουν στα παιδιά που, έπειτα από μια δύσκολη και πιεστική χρονιά, χαίρονται την εισαγωγή τους στις Πανεπιστημιακές Σχολές.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα των αποφοίτων του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, έχουν ως εξής:

 

στο πεδίο των Επιστημών Υγείας  (100% επιτυχία)

Όλα παιδιά του ιατρικού τμήματος του σχολείου μας είναι πια φοιτητές και φοιτήτριες και μάλιστα οι τέσσερις (4) εισήχθησαν στην Ιατρική και μία (1) πέρασε 3η στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ, όλοι τους έχοντας συγκεντρώσει περισσότερα από 18.723 μόρια. Μαζί με τους τρεις (3) φοιτητές Γεωπονίας, μία (1) απόφοιτή μας φοιτήτρια Οδοντιατρικήςτους τέσσερις φοιτητές στα τμήματα των Πανεπιστημίων Αιγαίου, Δυτικής Αττικής, Κινηματογράφου ΑΠΘ και στο ΤΕΙ Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων, εξασφαλίζεται η επιτυχία του συνόλου των υποψηφίων του τμήματος και μάς γεμίζουν χαρά και περηφάνια.

 

στο πεδίο των Θετικών Επιστημών (100% επιτυχία)

Εξαιρετικά τα αποτελέσματα των μαθητών και των μαθητριών και του πολυτεχνικού τμήματος: εννιά φοιτητές και φοιτήτριες (9) στις Πολυτεχνικές Σχολές, και μάλιστα τέσσερις (4) στο περιζήτητο Τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών-Μηχανικών Υπολογιστών (με 18.975 μόρια ο πρώτος του πολυτεχνικού τμήματός μας)δύο (2) στο Τμήμα των Μαθηματικών του ΑΠΘ (που αποτελούσε 1η επιλογή του μαθητή μας που εισήχθη 6ος στη Σχολή, αφού βαθμολογήθηκε με 100/100 στα Μαθηματικά).

 

στο πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών (89,5% επιτυχία)

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας κατάφεραν, στην πλειοψηφία τους, να πετύχουν τους δύσκολους προσωπικούς τους στόχους και την εισαγωγή τους στις σχολές της επιλογής τους. Συγκεκριμένα, από τα παιδιά του θεωρητικού μας τμήματος εισήχθησαν δύο (2) στην Ψυχολογία (με 18.512 μόρια ο πρώτος του τμήματός του), δύο (2) στη Νομική, δέκα (10) στα Τμήματα των Φιλοσοφικών Σχολών (Φιλολογίας, Ιστορίας-Αρχαιολογίας και Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής), δύο (2) στα Τμήματα Πολιτικής Επιστήμης.Ξεχωριστή η χαρά δύο μαθητριών μας που εισήχθησαν στις πρώτες θέσεις της σχολής που αποτελούσε σταθερή επιθυμία και 1η επιλογή τους:η μία πέρασε 2η στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και η άλλη 3η στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών.

 

το πεδίο των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής (87,5% επιτυχία)

Από το ολιγομελές οικονομικό τμήμα του σχολείου μας εισήχθησαν μία (1) στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική ΠαΜακ, ένας (1) στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων ΠαΜακ, ένας (1) στις Οικονομικές Επιστήμες ΔΠΘ και τέσσερις (4) σε Τμήματα των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Μακεδονίας, κερδίζοντας χαρά και ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους.

 

Ευχόμαστε σε όλες και όλους τους απόφοιτους μας να προχωρήσουν με επιτυχία και χαρά στις διαδρομές και τις αναζητήσεις τους, κρατώντας πάντα βαθιά μέσα τους, ως δύναμη ζωογόνο, τα διδάγματα των σχολικών χρόνων και την αυθεντικότητα της νεανικής τους τόλμης.