Η Αποκριά στο Νηπιαγωγείο
Απρ 22 2018

Την Αποκριά γιόρτασαν τα παιδιά του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 στο Νηπιαγωγείο τους.
Τα νήπια και τα προνήπια, ντυμένα με τις αποκριάτικες στολές τους, έδωσαν μαζί με τις νηπιαγωγούς τους μία εορταστική και χαρούμενη νότα στην ημέρα, αφού διασκέδασαν και χάρηκαν παρέα.
Τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες τα παιδιά των δύο τμημάτων συγκεντρώθηκαν στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων, όπου έκαναν μία δική τους γιορτή! Εκεί, τα νήπια και τα προνήπια χόρεψαν σε αποκριάτικους ρυθμούς, τραγούδησαν, διασκέδασαν με πολύχρωμες σερπαντίνες και φυσικά επιδόθηκαν όλοι μαζί σε διαγωνιστικά και διασκεδαστικά κινητικά παιχνίδια.

Τις προηγούμενες ημέρες τα παιδιά, υλοποιώντας το ομώνυμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έμαθαν για την «Αποκριά στον ελλαδικό χώρο αλλά και στον κόσμο όλο», μέσα από κατασκευές, φύλλα εργασίας, χειροτεχνίες, τραγούδια, χορούς και παιχνίδια. Φεύγοντας, πήραν ως αναμνηστικό το τεύχος αυτού του προγράμματος και την αποκριάτικη μάσκα που κατασκεύασαν τα ίδια.