Tα όνειρά μας ξέρουν από ανηφοριές..
Ιούλ 3 2023

για την Τελετή Αποφοίτησης στο Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου, στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου μας αποχαιρετήσαμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Λυκείου στην τελετή αποφοίτησης που διοργανώθηκε προς τιμήν τους.

Από νωρίς τα παιδιά έφτασαν στον χώρο για την καθιερωμένη φωτογράφηση. Λευκές τουαλέτες, επίσημα κοστούμια, δροσερά χαμόγελα, χαρά και συγκίνηση!

Η τελετή ξεκίνησε το βραδάκι στις 8.30 με την παρουσίαση κάθε απόφοιτου και απόφοιτης χωριστά, ενώ προβάλλονταν οι φωτογραφίες τους σε νηπιακή ηλικία προκαλώντας στους γονείς συναισθήματα γλυκόπικρης χαράς, καθώς συνειδητοποιούσαν  πως το μικρό παιδί τους μεγάλωσε, ενηλικιώθηκε, ανοίγει τα φτερά του και φεύγει από την προστατευτική αγκαλιά  τους, για να δοκιμάσει μόνο του το αύριο και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.

Οι απόφοιτοι παραλάμβαναν το Απολυτήριό τους και τα αναμνηστικά τους από τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και φυσικά από τον Σύλλογο Διδασκόντων κι έτσι συνειδητοποιούσαν με τη σειρά τους ότι η σχολική ζωή τελείωσε και ότι ανοίγονται μπροστά τους δρόμοι
με ανηφοριές …

Η Διευθύντρια του Σχολείου, κ. Άννα Σγουρού, ανατρέχοντας στην πορεία των παιδιών τα τρία χρόνια της λυκειακής τους ζωής, τα αποχαιρέτησε με τους στίχους του Ανδρέα Εμπειρίκου, «ποδηλάτη ποιητή» όπως τον χαρακτήρισε, και τους ευχήθηκε να κυλήσει η ζωή τους μέσα στα αστέρια..

Στη συνέχεια αντιπρόσωποι όλων των κατευθύνσεων με κέφι, παιγνιώδη διάθεση και χιούμορ παρουσίασαν στιγμές από τη μαθητικά ζωή. Οι μνήμες των μαθητικών χρόνων είναι πολύ φρέσκες και είναι αυτές που θα κρατήσουν ενωμένους τους/τις αποφοίτους/τες σαν συμμαθητές και συμμαθήτριες.  Έτσι, με ιδιαίτερη συγκίνηση όλοι/ες μαζί οι απόφοιτοι/τες τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι « σαν συμμαθητές..»

 

 

Αποχαιρετιστήριο λόγο απηύθυνε και ο πρόεδρος τους Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, κ. Α. Παπαγεωργίου, γονέας άλλωστε μαθητή που αποφοίτησε, ευχαριστώντας και ευχόμενος με τη σειρά του στα παιδιά μια όμορφη και επιτυχημένη ζωή.

Ο Σύλλογος Γονέων μαζί με τα μέλη του 15μελούς αποχαιρέτησαν επίσης τους τρεις αγαπημένους εκπαιδευτικούς που με τον δικό τους ενήλικο τρόπο “αποφοιτούν” φέτος από την ενεργό εκπαιδευτική δράση: τον γυμναστή Νίκο Γκριμπίζη, τη φιλόλογο Βίνια Δεμίρη και τη μαθηματικό Βούλα Κανελλοπούλου!

Τελευταίος ήταν ο συγκινητικός λόγος των δυο δραστήριων μελών του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου, του προέδρου Γιώργου Αντωνίου και της Μαρίας  Τουλγαρίδου. Ο λόγος τους τόνιζε πόση μεγάλη σημασία έχουν οι αξίες και τα ιδανικά που αποκόμισαν από το αγαπημένο τους σχολείο, θύμισε στιγμές από τη σχολική ζωή και τις δράσεις τους και συγκίνησε ιδιαίτερα με την ειλικρίνεια, τον αυθορμητισμό και την ωριμότητα των δύο αποφοίτων μας.

 

 

Σε όλη την τελετή αποφοίτησης ήταν έκδηλη η χαρούμενη διάθεση των παιδιών που τραγούδησαν, χόρεψαν, μίλησαν, αστειεύτηκαν και ανέδειξαν τα ταλέντα τους:  Η Αντωνία Μιχαηλίδου χόρεψε ένα υπέροχο τανγκό με τη συνοδεία του Ίωνα Λαδοπούλου, απόφοιτου του Σχολείου μας.  Η Βασιλική Παυλίδου ξεδίπλωσε το μουσικό ταλέντο της παίζοντας ένα κονσέρτο για βιολί και πιάνο. Τα τραγούδια των παιδιών συντόνισαν και συνόδευσαν η ταλαντούχος μουσικός του σχολείου μας κ. Α. Γκίνη και ο επίσης ταλαντούχος χημικός και ενίοτε μουσικός κ.Β.Μυλωνάς.

Η εκδήλωσε έκλεισε με το εξαιρετικό βαλς La vita bella. Οι απόφοιτοι/τες αγκαλιασμένοι/ες χόρεψαν την όμορφη ζωή, γιατί ζωή χωρίς χορό δεν έχει νοστιμάδα.  

Ακολούθησε δεξίωση στον κήπο του σχολείου μας με κρασί -και για τους αποφοίτους- και άλλα εδέσματα, πολλές φωτογραφίες, αγκαλιές και κάποια δάκρυα συγκίνησης.


made by EiriniFragidou

Αγαπημένα μας παιδιά, η ζωή είναι ωραία

και είναι όλη μπροστά σας..

Απολαύσετε την.

Οι υπεύθυνοι/ες της τελετής
αποφοίτησης:

Τ. Πλατσή, Μ. Σφυρίδου,
Σ. Χαριτίδου, Κ. Χρυσοβέργης