“Ιστορίες στο ορφανοτροφείο” και εντυπώσεις από την τελετή βράβευσης των 13ων ΑΛΟΤΕ
Μαρ 18 2020

Η Μακρίνα Σαββουλίδου, μαθήτρια της Α΄ τάξης του Σχολείου μας, τιμήθηκε στους 13ους Αγώνες Λόγου και Τέχνης [ΑΛΟΤΕ] με το τρίτο βραβείο Διηγήματος. Διαβάστε το βραβευμένο διήγημα με τίτλο “Ιστορίες στο ορφανοτροφείο”, κάνοντας κλικ στο παρακάτω εικονίδιο, καθώς και τις εντυπώσεις της από την τελετή βράβευσης στην οποία παραβρέθηκε.

 

Εντυπώσεις από την τελετή βράβευσης των 13ων ΑΛΟΤΕ

της Μακρίνας Σαββουλίδου (Α3)

Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στο θέατρο του Αρσακείου Ψυχικού πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης του 13ου Παναρσακειακού Διαγωνισμού Λόγου και Τέχνης ΑΛΟΤΕ, που διεξάγεται κάθε χρόνο από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία. Από το Αρσάκειο Θεσσαλονίκης παραβρέθηκαν δύο παιδιά από το Γυμνάσιο, ο Αντώνης Ατζέμης κι εγώ, και δύο από το Λύκειο, η Αλεξία Τριανταφυλλίδου και ο Σωκράτης Μουσμουλίδης, ως εκπρόσωπος ομάδας μαθητών.

Ο διευθυντής του Αρσάκειου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, κύριος Νευροκοπλής, μαζί με τα παιδιά ακολούθησαν μια διαδρομή ιδιαίτερα ευχάριστη προς την Αθήνα. Όσοι επρόκειτο να φτάσουμε αεροπορικώς στην πρωτεύουσα, είχαμε μαζευτεί έξω από το αεροδρόμιο αρκετά νωρίς το πρωί. Η πτήση ήταν σύντομη, μόλις 45 λεπτά, και ευχάριστη. Μόλις φτάσαμε στην Αθήνα κατευθυνθήκαμε με λεωφορείο μέχρι ένα σημείο και από εκεί φτάσαμε με ταξί στο Αρσάκειο Ψυχικού. Όλοι εντυπωσιαστήκαμε από το επιβλητικό κτίριο και το κατάφυτο περιβάλλον. Προσωπικά μου έκανε εντύπωση το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας καθώς και η πλούσια εξοπλισμένη Βιβλιοθήκη.

Ξεναγηθήκαμε για λίγο στις εγκαταστάσεις μέχρι να φτάσουμε στο Αμφιθέατρο, που φιλοξενούσε τις βραβεύσεις. Για εμάς που ήρθαμε από τη Θεσσαλονίκη ήταν κρατημένες οι μπροστινές θέσεις και είχαμε καθαρό πλάνο της σκηνής. Βραβεία δόθηκαν πρώτα στους διαγωνισμούς του σκίτσου, της χρωματικής σύνθεσης, της φωτογραφίας, του μελοποιημένου στίχου και της μουσικής σύνθεσης, όπου διακρίθηκε ο Αντώνης Ατζέμης, μαθητής της Β’ Γυμνασίου του Σχολείου μας. Προσωπικά είχα αρκετό άγχος, αλλά διαπίστωσα όταν ήρθε η σειρά για τη βράβευση στο διήγημα, ότι η διαδικασία ήταν απλή και διαρκούσε λίγο. Η βράβευση έληξε με ομιλίες από καταρτισμένους και πνευματικά καλλιεργημένους ανθρώπους που αφήνουν το στίγμα τους στην Τέχνη και στα Γράμματα. Όλοι φύγαμε πιο πλούσιοι σε διδάγματα και αξίες από την μεγάλη αίθουσα.

Το διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στη λήξη της εκδήλωσης και της αναχώρησης της πτήσης μας ήμαστε ελεύθεροι να περιηγηθούμε σε γνωστά μέρη της Αθήνας όπως το Σύνταγμα. Πλήθος κόσμου κατέκλυζε τους μεγάλους δρόμους και τα μαγαζιά της πρωτεύουσας. Η ώρα περνούσε και έπρεπε να συναντηθούμε όλοι στο αεροδρόμιο. Επισκεφτήκαμε, εκεί, μερικά μαγαζιά και τελικά αναχωρήσαμε για τη Θεσσαλονίκη, έχοντας ζήσει μια υπέροχη εμπειρία.