Στιγμιότυπα από τον Αγιασμό των Σχολείων
Σεπ 20 2018

άρωμα σχολείου…

Η νέα σχολική χρονιά 2018-2019 ξεκίνησε επισήμως με το πρώτο κουδούνι που χτύπησε στις 11 Σεπτεμβρίου, για να καλέσει στον αγιασμό μαθητές και καθηγητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Ξεκούραστοι οι μαθητές και οι μαθήτριες και χαρούμενοι που ξαναβρήκαν τις παρέες τους μετά τις διακοπές, συγκεντρώθηκαν στην αυλή του σχολείου.

Συγκινημένοι οι γονείς, κυρίως των μικρότερων παιδιών, παρακολούθησαν την τελετή του αγιασμού και αναπόλησαν τα δικά τους ανέμελα μαθητικά χρόνια.

Παραδοσιακά προσήλθαν στον αγιασμό και οι απόφοιτοι, φοιτητές και φοιτήτριες πια, για να αναπνεύσουν λίγο ακόμα από το τόσο οικείο …άρωμα σχολείου, που αφήνουν πια πίσω τους… Εισέπραξαν τα συγχαρητήρια όλων μας για τις εξαιρετικές επιτυχίες τους και μας αποχαιρέτησαν έτοιμοι για νέες αναζητήσεις.

Η Λυκειάρχης του σχολείου, κ. Άννα Σγουρού, καλωσόρισε τους μαθητές και τις μαθήτριες, με σκέψεις ίσως στενάχωρες που εξισορροπήθηκαν όμως με επαγγελίες αισιόδοξες και ανθρώπινες:

«…Τα τελευταία καλοκαίρια σημαδεύονται όλο και πιο συχνά από την ιδέα της ξαφνικής ανατροπής, μιας κανονικότητας που γκρεμίζεται συθέμελα: ένας πόλεμος που αναγκάζει τους συνανθρώπους μας να αναζητήσουν άλλη πατρίδα διακινδυνεύοντας τη ζωή των παιδιών τους σε μια βάρκα, ένας σεισμός ή -τόσο κοντά μας- μια πυρκαγιά που εξαφανίζει την υλική ασφάλειά μας και χωρίζει τους αγαπημένους..

Είναι σκέψεις αυτές, αναρωτιέστε, για το ξεκίνημα μιας σχολικής χρονιάς; ίσως όχι, κι ας είναι αλήθειες.. Κι όμως, για μας τους δασκάλους που αναλαμβάνουμε την ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών, έχουν οι σκέψεις αυτές θέση στο καλωσόρισμα και την επαγγελία όσων κάθε μέρα θα ξετυλίγονται στις σχολικές αίθουσες.. Γιατί τα παιδιά μας, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Αρσακείου, πέρα από τις στέρεες γνώσεις που θα κατακτούν στα μαθήματά τους, πέρα από τις πολλαπλές δεξιότητες που μέρα με τη μέρα θα αναπτύσσουν μέσα από τις σχολικές τους δράσεις, θα εδραιώσουν στην ψυχή τους το πιο πολύτιμο αίσθημα:την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, τη δύναμη και τη χαρά να απλώνουν χωρίς δεύτερη σκέψη το χέρι σ΄όποιον το έχει ανάγκη.»

Κι έτσι μια ακόμα χρονιά ξεκίνησε..

Ευχές σε όλους για καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!