Η τεχνολογία μάς φέρνει πιο κοντά: τα πρωτάκια του Αρσακείου Δημοτικού στον τρισδιάστατο εκτυπωτή του Αρσακείου Γυμνασίου
Ιαν 31 2025

Μία οικογένεια εκμεταλλεύεται ποικίλες ευκαιρίες συνάντησης και εμβάθυνσης των σχέσεώντης. Έτσι και στην αρσακειακή οικογένεια δημιουργούμε ευκαιρίες, για τη συνάντηση παιδιών από διαφορετικές βαθμίδες με τον χώρο και τους διδάσκοντες άλλων βαθμίδων, συναντήσεις που λειτουργούν ως γέφυρες γνωριμίας εξοικείωσης και ενότητας.

Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου και την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2025, μαθητές της Α’ τάξης Δημοτικού του Αρσακείου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν την αίθουσα Πληροφορικής του Γυμνασίου για να γνωρίσουν τα μυστικά της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρισδιάστατο εκτυπωτή των Αρσακείων και να παρακολουθήσουν την διαδικασία εκτύπωσης σε αυτόν με την καθοδήγηση του καθηγητή Πληροφορικής του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης κ. Εμμανουήλ Γεωργάκα. Μυήθηκαν στη λειτουργία του τρισδιάστατου εκτυπωτή, ο οποίος κοσμεί τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης ως ένα κοινό τους απόκτημα. Τα «πρωτάκια» μας εντυπωσιάστηκαν με τις δυνατότητες που παρέχει η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και με παιγνιώδη τρόπο απόλαυσαν την προχωρημένη αυτή τεχνολογική τους εμπειρία. Στο τέλος ανανέωσαν το ραντεβού και για μελλοντικές επισκέψεις.

Την επίσκεψη οργάνωσαν οι δασκάλες της Α’ τάξης Δημοτικού κ. Ευαγγελία Μισιάκα και κ. Ειρήνη Λογοθέτη σε συνεργασία με τον καθηγητή Πληροφορικής του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης κ. Εμμανουήλ Γεωργάκα.