Άλμα Ζωής – «Μαμά σ΄ αγαπώ!!! Να προσέχεις!!!»
Οκτ 14 2024

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 μαθητές και μαθήτριες του Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στη μεγάλη εκδήλωση για όλη την οικογένεια «Μαμά σ΄ αγαπώ!!! Να προσέχεις!!!» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Ο Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και για τον σκοπό αυτό ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής» διοργάνωσε αυτή την ξεχωριστή γιορτή για όλες τις μανούλες, με στόχο να ευαισθητοποιήσει και τις μαμάδες να προσέχουν τον εαυτό τους, αλλά και τα παιδιά, ώστε να υπενθυμίζουν στις μαμάδες τους τον τακτικό έλεγχο στον οποίο πρέπει να υποβάλλονται.

Η συμμετοχή στη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν μία πρωτοβουλία της Ομάδας Εθελοντισμού του Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου, στο μάθημα της Τεχνολογίας, έφτιαξαν όμορφα βραχιολάκια με καρδούλες, που συμβολίζουν την αγάπη για τη μαμά και πολύχρωμες χάντρες που ξυπνούν τη θετική μας διάθεση. Αντίστοιχα, οι συμμαθητές και συμμαθήτριές τους στο Λύκειο ζωγράφισαν πρωτότυπες καρτούλες, που μετέφεραν το δικό τους μήνυμα αγάπης για τη μαμά και την έγνοια της υγείας της. Αυτές τις δημιουργίες μοίρασαν οι εθελοντές μας στη γιορτή της Κυριακής στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, ενώ παράλληλα ενθάρρυναν τα παιδάκια να γράψουν το προσωπικό τους μήνυμα αγάπης και φροντίδας για τη μανούλα τους. Αυτές οι όμορφες ζωγραφιές κρεμάστηκαν στη «μπουγάδα των ευχών» και στόλισαν με την απλότητα και τη ζεστασιά τους ακόμα περισσότερο τη γιορτινή ατμόσφαιρα της εκδήλωσης.

Για την πραγματοποίηση της δράσης αυτής συνεργάστηκαν οι καθηγήτριες Ιφιγένεια Αναγνώστου, Αντωνία Βουλγαράκη, Μαρία Αμαλία Βέργουλα, Άννα Διαμαντίδου, Ιωάννα Κάλλη, Στέλλα Σαρμή και Γεωργία Στεφανίδου, ενώ τους εθελοντές και τις εθελόντριες συνόδευσαν στην εκδήλωση η Διευθύντρια του Αρσακείου Λυκείου Άννα Σγουρού και οι καθηγήτριες Ιφιγένεια Αναγνώστου, Ιωάννα Κάλλη, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Γεωργία Στεφανίδου και Βιργινία Τριαντακωνσταντή.

Η πρόληψη σώζει ζωές! Ο καρκίνος του μαστού είναι σε μεγάλο ποσοστό ιάσιμος αν ανιχνευθεί σε πρώιμο στάδιο. Γι’  αυτό κι εμείς ενώνουμε τις φωνές μας με τις γυναίκες μαχήτριες από τον Σύλλογο «Άλμα Ζωής»: λέμε σε όλες τις μαμάδες πόσο τις αγαπάμε και τους θυμίζουμε πόσο σημαντικό είναι και για τις ίδιες και για όλη την οικογένεια να προσέχουν τον εαυτό τους!