Επιμόρφωση του Συλλόγου Διδασκόντων στο Πρόγραμμα Προώθησης Θετικών Συμπεριφορών (Προ.Θε.Συ)
Οκτ 12 2024

Τα Αρσάκεια Σχολεία μεριμνούν πάντα να επιμορφώνουν τους εκπαιδευτικούς τους τόσο στα διδακτικά αντικείμενα και στις σύγχρονες διδακτικές μεθόδους και τεχνικές, όσο και στην παιδαγωγική και ψυχολογία των μαθητών, που βρίσκονται στην ευαίσθητη και κρίσιμη ηλικία της εφηβείας.

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Διδασκόντων του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης επιμορφώθηκε στο Πρόγραμμα Προώθησης Θετικών Συμπεριφορών (Προ.Θε.Συ.) από τη σχολική ψυχολόγο κ. Αλεξάνδρα Παπαλαζάρου. Προηγήθηκε παρουσίαση του Προγράμματος από το μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας κ. Βασιλική Αργυροπούλου.

Το Πρόγραμμα Προ.Θε.Συ. εφαρμόζεται στο Σχολείο μας για τρίτη συνεχή χρονιά και αποσκοπεί στη βελτίωση της συμπεριφοράς των μαθητών, αλλά και στην καλλιέργεια των κοινωνικών δεξιοτήτων και τη δημιουργία του βέλτιστου κλίματος από όλους τους μετόχους της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Προς ενίσχυση της εφαρμογής του Προγράμματος συγκροτήθηκε Παιδαγωγική Ομάδα αποτελούμενη από τις καθηγήτριες Βασιλική Αργυροπούλου, Άννα Διαμαντίδου, Φωτεινή Μαυρίδου, Γιώτα Μυτακίδου και τον καθηγητή Θοδωρή Σπανό.