Αγγλόφωνα ομαδικά παιχνίδια στην αυλή με την Γ’ τάξη
Οκτ 6 2024

Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η συμμετοχή των παιδιών στις ίδιες δραστηριότητες και εμπειρίες ενισχύει τη συνοχή της ομάδας, θεμελιώνοντας στενότερους δεσμούς τόσο μεταξύ των παιδιών, όσο και μεταξύ των παιδιών και των εκπαιδευτικών τους. Ιδιαίτερα όταν οι δραστηριότητες αυτές βασίζονται στη γλώσσα, την κίνηση και την προσωδία, που αποτελούν βασικά στοιχεία της διαπροσωπικής επικοινωνίας, ενδυναμώνεται η αίσθηση της ομαδικότητας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η σύνδεση των παιδιών με τους εκπαιδευτικούς τους είναι ιδιαίτερα σημαντική στην αρχή του σχολικού έτους για τη διασφάλιση ενός θετικού κλίματος μάθησης, οι καθηγήτριες Αγγλικών παίζουν ομαδικά παιχνίδια στην αυλή με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ τάξης.

Στο πλαίσιο αυτό, την ηλιόλουστη Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης έπαιξαν στην αυλή τα παραδοσιακά παιχνίδια ‘I let her go’, ‘Duck, duck, goose’, ‘Rock bridge tree’ και ‘Tricky tricky Bear’. Ελπίζουμε ο καιρός να μας επιτρέψει περισσότερο χρόνο παιχνιδιού στο «δασάκι»!