Πρώτη Ενημερωτική–Εκπαιδευτική Συνάντηση
Οκτ 6 2024

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης η πρώτη ενημερωτική–εκπαιδευτική συνάντηση παιδαγωγικού χαρακτήρα για τους γονείς των νηπίων και των προνηπίων.

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, κ. Ναταλία Βαμβακίδου, αρχικά καλωσόρισε τους γονείς στη μεγάλη οικογένεια των Αρσακείων Σχολείων και μαζί με τη νηπιαγωγό, κ. Ηρώ Ζαχαριάδη, παρουσίασαν τη φιλοσοφία, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη χρονιά 2024-2025 και τη γενικότερη λειτουργία του Νηπιαγωγείου μέσα από ηλεκτρονική προβολή με πολλά παραδείγματα από την καθημερινή ζωή σε αυτό.

Η καθηγήτρια Αγγλικών, κ. Ελπινίκη Ψωματάκη, η Θεατρολόγος, κ. Κατερίνα Κουλιακιώτη, η Μουσικοπαιδαγωγός, κ. Δέσποινα Ριζοπούλου, η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, κ. Ασπασία Σέρβου και η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών, κ. Μαρία Φουντά, ενημέρωσαν συνοπτικά τους γονείς για το περιεχόμενο και τις δραστηριότητες των εξειδικευμένων μαθημάτων τους.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η εκπρόσωπος της Συμβουλευτικής-Ψυχολογικής Υπηρεσίας της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, η ψυχολόγος κ. Αλεξάνδρα Παπαλαζάρου, η οποία έδωσε πληροφορίες για τη λειτουργία της υπηρεσίας και τον τρόπο επικοινωνίας με τους γονείς. Επιπλέον, ως μία εισαγωγή στις Σχολές Γονέων που θα ακολουθήσουν, ανέπτυξε σύντομα το θέμα «Μεταβάσεις στο Νηπιαγωγείο» προσφέροντας  χρήσιμες πρακτικές συμβουλές για τη μετάβαση των παιδιών από το οικογενειακό περιβάλλον στο σχολείο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις από τους γονείς, ενώ όλοι αντάλλαξαν ευχές για καλή πρόοδο και δημιουργική σχολική χρονιά.

Το κλίμα της συνάντησης ήταν τόσο θετικό που συμφωνήσαμε όλοι η επόμενη, με τη μορφή Σχολής Γονέων, να πραγματοποιηθεί σύντομα.