4 0κτωβρίου-Παγκόσμια Ημέρα Ζώων
Οκτ 5 2024

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 όλο το ημερήσιο πρόγραμμα τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης αφιερώθηκε στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων.

Τα παιδιά προσέγγισαν το θέμα της Ζωοφιλίας διαθεματικά. Μέσα από παρακολούθηση εκπαιδευτικών βίντεο-ιστοριών, επεξεργασία παραμυθιών, χειροτεχνίες, ψηφιακές ασκήσεις νήπια και προνήπια ευαισθητοποιήθηκαν ως προς την αγάπη, τη φροντίδα και τον σεβασμό προς όλα τα ζώα με στόχο την αλλαγή συμπεριφοράς απέναντί τους.

Το σχολείο επισκέφθηκαν η κ. Ελευθερία Βεκίλογλου και η κ. Ελισάβετ Κολτσάκη, εθελόντριες της Ομάδας Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων και εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ). Μαζί με τον αξιολάτρευτο σκύλο τους, Φιντέλ, μίλησαν στα παιδιά για τη σχέση αλληλεξάρτησης που υπάρχει ανάμεσα στα ζώα και τον άνθρωπο, για τα ζώα συντροφιάς, αδέσποτα και μη, τα δικαιώματά τους, τις προϋποθέσεις υιοθεσίας τους. Παρουσίασαν πολλά παραδείγματα ζώων που διασώθηκαν από αντίξοες συνθήκες διαβίωσης, όπως αυτό του Φιντέλ, αλλά και ιστορίες υπεράσπισης άγριων ζώων, που ενθουσίασαν τα παιδιά.

Οι μαθητές/τριές μας πρόσφεραν στις εθελόντριες τροφές, φάρμακα αλλά και παιχνίδια για όλα τα ζωάκια που βρίσκονται σε ανάγκη και περιθάλπουν.

Η δράση εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ως πολίτης ενεργώ, τα δικαιώματα μου διεκδικώ» του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων «Ενδιαφέρομαι κι Ενεργώ-Κοινωνική Συναίσθηση κι Ευθύνη» και έχει ως βασικό σκοπό την καλλιέργεια του σεβασμού, της ενσυναίσθησης, της αναγνώρισης των δικαιωμάτων αλλά και των υποχρεώσεων των παιδιών ως ενεργών πολιτών.

Χρόνια Πολλά σε όλα τα Ζωάκια!